Kialakult az NB II mezőnye

Teljessé vált a 2023/24-es másodosztály mezőnye, emellett kiderült az is, mikor kezdődik a bajnokság és miként változik a létszám.

A 2022/23-as NB II-es osztályozópárharcok befejezését követően hivatalosan is kialakult a jövő évi Merkantil Bank Liga mezőnye. Az már korábban hivatalossá vált, hogy a Vasas FC mellett a Budapest Honvéd búcsúzott az élvonaltól, míg a DVTK és az MTK Budapest a következő esztendőt az NB I-ben kezdheti meg.

A lejátszott osztályozók során eldőlt, hogy a Szentlőrincet legyőző BVSC-Zugló feljutott a másodosztályba, a HR-RENT Kozármisleny és a Nyíregyháza Spartacus FC együttese pedig megőrizte tagságát a 2023/24-es NB II-es sorozathoz, míg a második vonaltól korábban búcsúzott a Békéscsaba 1912 Előre, valamint a tabella utolsó helyén végző Dorogi FC.

Az immár csak tizennyolc csapatos NB II következő szezonját tekintve azt is tudni lehet, hogy a 2023/24-es bajnokság 15-18. helyezettje automatikusan kiesik a harmadosztályba, míg az NB III-ból két gárda kerülhet fel, mindez annak érdekében, hogy a 2024/25. évi NB II-es labdarúgó bajnokság létszáma csupán 16 csapatossá váljon.

Ami pedig a közeljövőt illeti: a Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég közzétette a következő, 2023/24-es szezonra vonatkozó versenynaptárát. Ebből kiderül, hogy NB II-es labdarúgócsapatunk – a tervek szerint – a július 30-i hétvégén kezdi meg bajnoki szereplését a másodosztályban és az idény 2024. május 26-án ér véget.

A 2023/24-es Merkantil Bank Liga teljes mezőnye:

Aqvital FC Csákvár
BFC Siófok
BVSC-Zugló
Budafoki MTE
Budapest Honvéd
Credobus Mosonmagyaróvár
ETO FC Győr
FC Ajka
Gyirmót FC Győr
HR-RENT Kozármisleny
Kolorcity Kazincbarcika SC
Nyíregyháza Spartacus FC
PMFC
Soroksár SC
Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Szombathelyi Haladás
Tiszakécskei LC
Vasas FC

Az MLSZ által közzétett versenykiírás itt tekinthető meg!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram