Új kapusedző női akadémiánknál

Pogacsics Krisztián a PMFC-nél kamatoztatja az NB I-es és a nemzetközi szintéren szerzett szakértelmét.

Amint arról beszámoltunk, idén nyártól tovább fejlődik a PMFC női labdarúgó szakosztálya. Annak érdekében, hogy akadémiánk növendékei helyben fejleszthessék tovább tudásukat, klubunk a meglévő és a korosztályos válogatottaknak egyre több játékost adó utánpótlás csapataink mellett a 2023/24-es idénytől felnőtt együttest is indít az NB II. nyugati-csoportjában. Kapusaink képzéséért pedig július 1-től Pogacsics Krisztián is felel.

– Óriási megtiszteltetés ennél a klubnál dolgozni. Kapuspályám során igyekeztem mindig csipegetni az edzőimtől, hiszen tudtam, hogy ez a varázslatos poszt tartogatja számomra a jövőt. Tudatosan készültem a kapusedzői munkára, a kitűnő minősítéssel megszerzett UEFA Golkeeper „B” diploma birtokában örömmel várom a női akadémián nevelkedő lányok felkészítését, akár a felnőtt bajnokságra – nyilatkozta Pogacsics Krisztián.

A 37 esztendős szakember aktív pályafutását Zalaegerszegen kezdte, ahol végigjárta a korosztályos ranglétrát, majd 2007-ben bemutatkozott az NB I-ben. A ZTE-től a romániai Nagyvárad csapatához került, majd három és fél év után szerepelt a görög Panióniosz színeiben. Később Magyarországra visszatérve a Győri ETO, a Puskás Akadémia, illetve a Balmazújváros élvonalbeli gárdáinak kapuját védte.

A rutinos hálóőr ezt követően a Kaposvári Rákóczival nyert másodosztályú bajnokságot, a somogyiakkal szerepelt az első osztályban, de a későbbi másod, valamint harmadik vonalban is rendre az ő nevével kezdődött a zöld-fehérek kezdőcsapata. Pogacsics Krisztián aktív pályafutását befejezve sem akasztja végleg szögre a kesztyűt, élvonalbeli és nemzetközi színtéren szerzett tapasztatait a PMFC női kapusainak képzésében kamatoztathatja.

– Krisztián személyében sikerült egy olyan kapusedzővel erősítenünk, aki játékosként jelentős első-, és másodosztályú rutinnal rendelkezik, és emellett helytállt külföldön is, valamint fiatal kora ellenére már több éves kapusedzői tapasztalata van a hálóőrök képzésében, így több szempontból is példakép lehet fiatal kapusainknak számára – mondta Arató Zsombor, a PMFC női szakosztályvezetője.

Pogacsics Krisztiánnak eredményes munkát kívánunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram