Hasznos edzőmeccset játszottuk

Második nyári felkészülési találkozónk 0-0-s döntetlennel ért véget Kaposváron.

NB II-es labdarúgócsapatunk szerda délután a harmadosztályú Kaposvári Rákóczi FC vendégeként játszotta második nyári felkészülési mérkőzését. Weitner Ádám vezetőedzőnk ezúttal öt saját nevelésű, 2004-es és 2005-ös születésű játékosunknak: Vargának, Miklósnak, Bachesznek, Bukovicsnak és Vasnak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban. A hétközi edzőmeccs első félidejét a múlt szombati siófoki összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is lendületes támadófocival kezdtük, többször is veszélyt teremtetünk a zöld-fehérek kapuja előtt.

Az első nagy gólszerzési lehetőségünket a 18. percben alakítottuk ki, Szabó vezette végig a labdát a hazaiak térfelén keresztül, majd a tizenhatoson belül a védők között a jobbról érkező Vas elé tálalt, akinek lapos lövését azonban lábbal hárította a Rákóczi kapusa. Nem sokkal ezután Vas beívelt labdáját Harsányi látványos megoldással, ollózva küldte kapura 15-ről, ám Horváth lehúzta a játékszert. A 35. minutumban Majnovics adta be a labdát élesen jobbról, amiről az ötösön belül bevetődő Vas alig egy hajszállal maradt csupán le.

Mindkét térfélen komolyan vették a találkozót, Horváth Rudolf tanítványai is igyekeztek saját maguk javára billenteni az eredményt, ám a szünetig nem esett gólt. Rövid pihenő után teljes sort cseréltünk, s két próbajátékos is lehetőséghez jutott. Fodor Ferenc neve ismerősen cseng Mecsekalján, hiszen a rutinos pécsi születésű védő 2014-ig a PMFC-t erősítette az élvonalban, s legutóbb az ETO színeiben szerepelt, míg a középpályán bizonyíthatott a 21 esztendős Pintér Dániel, aki pedig az előző idényben az FTC másodikszámú csapatában játszott.

Együttesünkben hosszú sérüléséből felépülve újra pályára lépett Szeles, de keretünk hatodik saját nevelésű fiatalja, Orbán is újfent beállt. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a két együttes trénere meccskörülmények között, cseréiket kihasználva igyekezett megnézi a felkészülés eddigi szakaszában begyakorolt játékelemeket. S, bár a második játékrészben sem született találat, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Következő edzőmeccsünket szombaton 10:00-től a Kozármisleny ellen vívjuk az Id. Dárdai Pál Edzőközpontban.

Felkészülési mérkőzés
Kaposvár, Cseri úti Sportcentrum, 50 néző.
Kaposvári Rákóczi FC – PMFC 0-0
PMFC 1. félidő: Helesfay – Varga, Miklós, Takács, Majnovics – Terbe, Bachesz, Bukovics – Vas, Harsányi, Szabó
PMFC 2. félidő: Varasdi – Svedyuk, Fodor, Rácz, Pejovics, Hadaró (Varga, 78.) – Szeles, Pintér, Kártik – Tóth-Gábor (Orbán, 70.), Gera

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram