Edzőmeccsel zártuk a harmadik hetet

Harmadik nyári előkészületi találkozónk alkalmával a Kozármisleny együttesét fogadtuk.

NB II-es labdarúgócsapatunk szombat délelőtt a HR-Rent Kozármisleny ellen játszotta harmadik nyári felkészülési mérkőzését. Az Id. Dárdai Pál Edzőközpontban megrendezett előkészületi találkozón vezetőedzőnk sérülés miatt nem számíthatott Tóth-Gáborra, Krauszra, Mayerre és Hadaróra. Az összecsapás első gólját a vendégek szerezték némileg szerencsés körülmények között, ugyanis a 10. percben egy balról beadott labdát Helesfay tolt ki, azonban a játékszer a kapu előtt érkező Horváthról a hálónkba pattant, 0-1.

Később akár érkezhetett volna a pécsi válasz, a 21. minutumban Szabó remek helyről elvégzett szabadrúgása csapódott a bal alsó irányába, csakhogy a jó irányba elvetődő Csenterics kitudta tolna a gólba tartó labdát. Kicsivel utána Terbe ívelt be jobbról, az alapvonal magasságából, középen Szeles ugrott fel a legmagasabbra fejelni, ám ezúttal a keresztléc mentette meg a vendégeket. A félidő vége előtt aztán egy formás támadás végén a balról a kaput támadó Szabó lövése kötött ki a jobb oldalhálóban.

A fordulást követően többek között saját nevelésű fiataljaink mellett a legutóbb Pakson játszó Gyurkits is pályára lépett a PMFC-ben. Az 51. percben Bor találatával növelték előnyüket a vendégek, 0-2. Az 53. percben a 18 esztendős Bukovics lépett ki remekül, aki éles szögből a háló irányába lőtt, labdája azonban a jobb kapufa tövéről kifelé pattant. Középpályásunk később is helyzetbe került, a 85. percben ellenben Lékai ütötte ki labdáját. A 89. percben aztán sikerült a szépítés, a szintén 18 esztendős Vas remek góljával, aki ezzel beállította az 1-2-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 150 néző.
PMFC – HR-Rent Kozármisleny 1-2 (0-1)
Gsz.: Vas (89.), ill. Horváth P. (10.), Bor (51.)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 46.) – Terbe (Svedyuk, 46.), Rácz (Miklós, 54.), Pejovics, Majnovics (Varga, 46.) – Kártik (Takács, 46.), Szeles (Bachesz, 46.), Bukovics, Szabó (Gyurkits, 68.), Harsányi (Vas, 46.) – Gera (Orbán, 52.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

HR-Rent Kozármisleny: Csenterics – Gajág, Füredi, Nagy Zs. – Beke, Nagy E., Horváth D., Turi – Vajda, Horváth P., Kirchner. Csereként pályára lépett: Lékai, Sárosi, Dávid, Szabó N., Kozics, Bor, Molnár, Rácz B., Major, Hegedűs, Tóth, Barkóczi, Nagy M. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram