Fölényes siker a hétközi edzőmeccsen

Új igazolásunk mellett saját nevelésű fiataljaink szállították a gólokat a Bonyhád-Majos elleni felkészülési találkozón.

Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk szerda este a harmadosztályú Bonyhád-Majos gárdája ellen játszotta le sorrendben negyedik nyári edzőmérkőzését. A tolnaiak elleni hazai találkozón kezdőként kapott lehetőséget két új igazolásunk, Gyurkits és Hornyák, valamint a védelem tengelyében szerepelt Pejovics, akinek játékjogát végleg megszereztük a KTE-től. Helesfay ezúttal csak a lelátóról figyelte a társakat, miként a sérüléssel bajlódó Tóth-Gábor, Krausz, Mayer és Hadaró továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Az 5. percben Harsányi tört le balról az alapvonalig, élesen kapu elé ívelt labdájára Hornyák érkezett, támadónk közeli fejesét azonban Bonnyai hárította. Később Szeles célozta meg laposan a bal alsót, ám egy védő becsúszva menteni tudott. A 18. percben egy jobboldali sarokrúgásból szállt át a labda a hosszú felé, a kapu előtti tömörülésből Vető bólintott, amibe Varasdi ugyan még beletudott ütni, de a labda a hálóba szállt, így előnybe kerültek a fekete mezes vendégek, 0-1.

Mezőnyfölényünket a félidő végén gólra váltottuk, a 45. percben új igazolásunk, Gyurkits egy passzt követően 25-ről, erőből kilőtte a jobb alsót, lapos labdájára hiába vetődött a majosi hálóőr, aki a jól és erősen helyezett játékszerre nem érhetett oda, 1-1. Rövid szünetet követően szinte teljes sorcserét hajtottuk végre, a második játékrészben saját nevelésű fiataljaink mellett a középpályán Demeter személyében egy próbajátékos is lehetőséget kapott a bizonyításra.

Az 58. percben a korábban a PMFC utánpótlásában nevelkedő Budzsáklia szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Gera rúgta higgadtan a bal alsóba, megfordítva ezzel az állást, 2-1. Nem sokkal utána Varga beadását Orbán csúsztatta fejjel kapura, edzőpartnerünk hálóőre azonban ezúttal rajta volt a labdán és látványos mozdulattal hárítani tudott. A 64. percben Orbán szemfüles megoldást választva egy csellel elfektette a kapust, majd közelről a hálóba gurított, 3-1.

A 71. percben újabb fiatalunk, ezúttal Miklós fejelt a vendégek kapujának jobb alsó felébe egy szögletet követően, 4-1. Ezt követően a majosiak előbb egy félpályán túli felső kapufával próbálkoztak, majd Szeles két lövését ütötte ki Varasdi. A 80. percben a kapuban debütált Varga is, míg a 82. percben Vas passzát Bachesz értékesítette, beállítva ezzel az 5-1-es végeredményt. NB II-es labdarúgócsapatunk legközelebb szombaton 10:00-kor a másodosztálytól búcsúzó Szentlőrinccel játszik itthon felkészülési találkozót.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 100 néző. Vezette: Horváth.
PMFC – Bonyhád-Majos 5-1 (1-1)
Gsz.: Gyurkits (45.), Gera (59. – büntetőből), Orbán (64.), Miklós (71.), Bachesz (82.) ill. Vető (18.)

PMFC: Varasdi (Varga D., 80.) – Svedyuk (Terbe, 46.), Rácz (Miklós, 46.), Pejovics (Takács, 46.), Majnovics (Varga B., 46.) – Gyurkits (Bachesz, 46.), Szeles (Demeter, 46.), Bukovics (Kártik, 46.) – Harsányi (Vas, 46.), Hornyák (Gera, 32.), Szabó (Orbán, 46.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Bonyhád-Majos: Bonnyai (Budzsáklia, 46.) – Széles, Vető (Rituper, 46.), Preininger (Bányai, 46.), Mácsik M. (Nagy N., 46.) – Simó (Pólics, 46.), Pál A. – Lőrinc (Mácsik, 46.), Kovács (Jerkovic, 46.), Kugli – Pál M. Vezetőedző: Kardos Ernő.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram