Megnyertük a szezon első meccsét

A PMFC 1-0-s Mosonmagyaróvár elleni sikerrel indította az NB II 2023/24-es idényét.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap este a Credobus Mosonmagyaróvár ellen kezdte a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonját. Az új idény első bajnoki mérkőzésén Weitner Ádám vezetőedzőnk a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Krausz, Szeles – Bukovics, Gyurkits, Harsányi – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat. Nyári igazolásaink közül Gyurkits egyúttal tétmérkőzésen is debütált a Stadion utcában, Hornyák és Hadaró azonban sérülés miatt csak a lelátóról figyelhette az eseményeket. A mérkőzés előtt a PMSC és a magyar válogatott egykori klasszis csatárát, Mészáros Ferencet köszöntöttük 60. születésnapja alkalmából, aki a találkozó ünnepélyes kezdőrúgását is elvégezte.

Veszélyesnek ígérkező, némi túlzással majdnem szöglettel felérő oldalszabadrúgást végezhettünk a 2. perc derekán. Balról Harsányi ívelte be élesen a labdát a fehér mezes vendégek kapuja elé, Heinrich azonban jó ütemben kiérkezve lehúzta a játékszert a piros-feketék elől. Bátor támadójátékunkat a keleti kapu mögött szép számban kilátogató táborunk is támogatta, lengtek a zászlók, ütemesen szóltak a kiáltások, s ennek, valamint a közel ezer kilátogató szimpatizánsunknak is köszönhetően hamisítatlan mecsekaljai futballhangulat uralkodott a PMFC Stadionban. A 14. percben bombagóllal kerültünk előnybe, Harsányi 22-ről vágta a labdát a bal alsóba, amibe az óvári kapus csak beleérni tudott, 1-0.

Az új szezon első pécsi gólja után nem sokkal majdnem jött az újabb is, ugyanis a 19. minutumban ismét nagy helyzetünk adódott. Gyurkits belöbbölt labdájába Tóth-Gábor védője mellől még bele tudott rúgni, Heinrich azonban kivetődve lábbal óriásit mentett. A 25. percben újfent Harsányi dolgoztatta meg a vendégek kapusát, aki nagyot nyújtózva bravúrosan kitolta a háló irányába veszésen tekeredő játékszert, míg a kipattanót félfordulatból Tóth-Gábor továbbította a keresztléc fölé. A 34. percben a 18 esztendős Bukovics kísérlete szállt fölé, amit tapssal jutalmaztak a szurkolók, miként Helesfay első komolyabb közbeavatkozását is. A 44. percben Bukovics lőtt 17-ről a jobb alsó felé, Heinrich azonban nagyot védte szögletre tudta tolni a labdát.

Egygólos vezetés birtokában várhattuk a második félidőt, ám még azt megelőzően a szünetben az előző idényben ezüstérmet szerző U14-es csapatunk játékosait és stábtagjait köszöntöttük a pályán. Az érmeket Tóth Attila sportigazgató, valamint Kulcsár Árpád utánpótlás szakmai vezető adta át. A folytatás változatlan összeállításban zajlott, a 47. percben egy buktatásért megítélt szabadrúgást Gyurkits végzett el a tizenhatos vonaláról, de labdája elakadt a sorfalban. Az 50. percben a vendégek is rögzített szituációból próbálkozhattak, Nagy 20-ról elvégzett jobblábas tekerését Helesfay szép mozdulattal tolta ki a gólvonal elől. Nem sokkal utána Horváth átlövése kerülte el a jobb felsőnket, némi riadalmat okozva.

A 63. percben kettős cserét hajtottunk végre, vezető gólunk szerzője, Harsányi hagyta el a pályát, akit Szabó váltott, míg Szeles helyett Terbe folytatta. A cserét megelőzően Tóth-Gábor elől egy bevetődő fehér mezes védő tisztázott óriásit közvetlenül a gólvonal előtt. A 77. percben Szabót ugratták ki a társak, aki balról betört középre, azonban életerős lökete a kapu felett szállt el. A 80. minutumban Tóth-Gábort Gera, míg Bukovicsot Vas váltotta a gyepen. Ellenfelünk igyekezett fölénk nőni és egyenlíteni, a 87. percben Nagy távoli szabadrúgást Helesfay könnyedén fogta meg. Előnyünket megőrizve ezzel tehát behúztuk a három pontot hazai pályán. A sikeres szezonnyitót követően Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk legközelebb Siófokon vendégeskedik.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Derdák (Huszár, Ország)
PMFC – Credobus Mosonmagyaróvár 1-0 (1-0)
Gsz.: Harsányi (14.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Krausz, Szeles (Terbe, 63.) – Bukovics (Vas, 80.), Gyurkits (Kártik, 86.), Harsányi (Szabó, 63.) – Tóth-Gábor (Gera, 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Deákovics, Czingráber, Deák, Horváth K. – Nagy P., Végső, Illés (Papp L., 76.) – Szabó B., Szalka (Csóka, 76.) – Korbély (Pataki, 64.). Vezetőedző: Németh Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram