Pakson kezd a kupában női csapatunk

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a nagypályás Simple Női Kupa sorsolását.

Mint ismert, az elmúlt években folyamatosan fejlődő női akadémiánk idén nyáron felnőtt labdarúgócsapattal egészült ki, amely az NB II-es bajnokság mellett a Magyar Kupa következő kiírásában is indul. A szövetség nemrég elkészítette a Simple Női Kupa első körének párosításait.

Ennek eredményeképp a PMFC idegenben kezdi a sorozatot a Paksi SE ellen. A tolnai zöld-fehérek női labdarúgócsapata az előző idényben az NB II nyugati-csoportjának 10. helyén zárt. Az első kupaforduló mérkőzéseire augusztus 12-13-án kerül sor.

A saját utánpótlás játékosainkra épülő felnőtt együttesünk felkészülését több sérülés is hátráltatta, így a klub filozófiáját szem előtt tartva várhatóan több 15 esztendős növendékünk is lehetőséget kap a vasárnap 15:00 órakor kezdődő paksi összecsapáson.

Fontos, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a PMFC-nek a hétvégén sikerül vendégként kivívnia a győzelmet, úgy a Paksi SE után a következő kupameccset majd az erőnyerő PVSK ellen vívhatják a piros-fekete lányok.

A Simple Női Kupa 1. fordulójának párosításai:

Szolnoki MÁV Utánpótlás FC – Újpest FC
Csepel TC – Airnergy FC
FC Nagykanizsa – ZTE FC
FC Ajka – Pápai ELC
SKSE Women – FC Hatvan
Eger SE – Kolorcity Kazincbarcika SC
Kelen SC – Vasas Kubala Akadémia
Dunaújváros PASE – Kriston SE-Martonvásár
Paksi SE – PMFC
Kecskeméti LC – Gyulai Amazonok

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram