Ponttal távoztunk Barcikáról

Kazincbarcikán is kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, ami a szezonbeli első döntetlenünk is egyben.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC vendégeként lépett pályára. Weitner Ádám vezetőedzőnk továbbra sem változtatott az első két bajnokin egyaránt sikert arató kezdőcsapatunkon, így a PMFC ezúttal is a Helesfay – Sveduky, Rácz, Pejovic, Majnovics – Szeles, Krausz – Bukovics, Gurkits, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban futott ki a pályára. Hadaró és Hornyák sérülés miatt hagyta ki a kellemes nyáresti időben induló észak-borsodi összecsapást, amelyet a kék-sárgában játszó hazaiak kezdtek a Kolorcity Arénában.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Kazincbarcika támadott nagyobb elánnal, s az első lehetőség is előttük adódott. A 9. percben Ternován jobból érkező beadása elszállt ugyan a kapunk előtt, de Süttőnek sikerült begyűjteni a labdát a túloldalon, majd a visszatett játékszert Kurdics fejelte jócskán kapu fölé. A 14. percben még nagyobb helyzetig jutottak Csábi József tanítványai, ám Kurdics keresztbe előtt labdája elsuhant a bal alsónk előtt. A 24. percben Tóth-Gábort előzte meg Süttő. A szögletünket Majnovics végezte el, a labda jól kanyarodott középre, de Papp kifejelte azt.

A 26. percben egy villámgyors támadás végén Ádám került lövőhelyzetbe a tizenhatosunkon belül, Helesfay jól zárta a szöget, a barcikai játékos lökete pedig a felsőlécről pattant kifelé, majd rögtön kapusunknak kellett ismét tisztáznia. A 30. percben Csilus indította a kiugró Pintét, ám az előző fordulóban győztes gólt szerző Svedyuk magabiztosan becsúszva eltudta kanalazni a labdát a támadó elől. A félidő végéhez közeledve kiegyenlítettebbé vált a játék, de az első negyvenöt perc alatt nem született gól.

A térfélcserét követően egyik gárda trénere sem cserélt. A második félidő elején Pejovicnak kellett kétszer is közbeavatkoznia, hátvédünk előbb fejjel, majd lábbal tisztázott a kapunk előterében. Miközben Csábi József egyből kettőscserét hajtott végre, addig a 62. percben Weitner Ádám három poszton változtatott, pécsi oldalon Bukovics, Harsányi és Tóth-Gábor helyett Vas, Szabó és Terbe állt be. A 69. percben Szabó szögletét követően pattogott a labda a hazai tizenhatoson belül. Végül Süttő szabadított fel, amiből Pekár és Gyurkó léphetett ki, de Halasfay jó ütemben jött ki kapujából.

Negyed órával a vége előtt Takács váltotta Szelest. A 78. percben a hazaiaknál korábban csereként pályára lépő Pekár lábában volt a vezetés megszerzése, azonban Helesfay látványos mozdulattal nagyon hárított. A 89. percben Vas is helyzetbe került, ám a küzdelemnek gólnélküli pontosztozkodás lett a vége, ami szezonbeli első döntetlenünk is egyben. Ami a folytatást illeti, a PMFC rövid időn belül két nehéz bajnokit is játszik, előbb szerda este az előző szezonban még az élvonalban szereplő Vasas FC-t fogadjuk, míg szombaton az előző másodosztályú bajnokságot bronzérmesként záró FC Ajka otthonában lépünk pályára.

Merkantil Bank Liga, 3. forduló
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 550 néző. Vezette: Sipos (Ifj. Varga, Dobos)
Kolorcity Kazincbarcika SC – PMFC 0-0

Kolorcity Kazincbarcika SC: Tóth – Szekszárdi M., Heil, Papp, Süttő – Ternován, Szabó B. (Kártik, 79.), Csilus, Ádám F. (Pekár, 58.) – Kurdics (Gyurkó, 58.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József.

PMFC: Helesfay – Sveduky, Rácz, Pejovic, Majnovics – Szeles (Takács, 75.), Krausz – Bukovics (Vas, 62.), Gurkits, Harsányi (Szabó, 62.) – Tóth-Gábor (Terbe, 62.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kovács Donát/nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram