Ellenfél-lesen: Vasas FC

Először nyerhet a másodosztályban a PMFC a szerdán a Stadion utcába látogató angyalföldiek ellen.

Nagymúltú párharccal folytatja bajnoki szereplését NB II-es labdarúgócsapatunk, amely szerdán 18:30-tól a Vasas FC-t fogadja a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában. A hétközi összecsapás a 92. egymás elleni találkozója lesz a két gárdának, a jogelődöket is figyelembe véve a közös meccstörténelem kisebb kihagyásokkal ugyan, de 1955 óta íródik. Egészen 1972-ig erős angyalföldi fölény mutatkozott a Pécsi Dózsával szemben, a fővárosiak 18-szor győztek az élvonalban, 9-szer döntetlenre végeztek a felek, a baranyaiak pedig 4-szer nyertek. Érdekesség, hogy mindegyik győzelmét hazai pályán aratta a Pécs, míg a gólkülönbség 61-33 a piros-kékek javára.

A pécsi kedvencek 1973-tól már PMSC, majd még pár évtizeddel később PMFC néven folytatták, az első osztályban megvívott találkozók során a piros-feketék 14 alkalommal nyertek a Vasas ellen, amely pedig 19 győzelmet tudhatott magáénak, 23 ízben pedig megosztoztak a pontokon a felek. A gólkülönbséget tekintve ezekben az évtizedekben is a budapestiek voltak eredményesebbek, 59 pécsi találat mellett a korábbi hatszoros magyar bajnok együttes 76-szor köszönt be. A tavaly még az élvonalban szereplő Vasas FC-vel 2020 és 2022 között a másodosztályba találkoztunk, 1 döntetlen mellett a XIII. kerületiek 3 sikert könyvelhettek el ellenünk, 0-5-ös gólkülönbséggel.

A 2022/23-as szezon során az NB I-től sereghajtóként búcsúzó, de a mielőbbi visszajutást megcélzó ellenlábasunk keretében jelentős volt a mozgás. Távozott: Balogh Norbert (Kisvárda), Birtalan Botond (Budaörs), Bobál Gergely (?), Cipf Dominik (Tiszakécske), Dombó Dávid (?), Feczesin Róbert (?), Géresi Krisztián (Nyíregyháza), Hegedűs János (Paks), Hidi Patrik (BVSC), Iyinbor Patrick (FTC), Márkvárt Dávid (?), Pátkai Máté (?), Puska Péter (KFC Komárno), Silye Erik (Paks), Szalai József (Mezőkövesd). Érkezett: Bakti Balázs (PFLA), Girsik Attila, Kovács Patrik, Lukács Máté, Molnár Csaba (VKLA), Papp Csongor (ZTE), Pávkovics Bence (El Paso), Szabó Benjámin (Ajka), Tóth Milán (Sturm Graz II.).

A Vasas FC vezetőedzője Desits Szilárd, segítője Nagy Gábor pályaedző, Ferenczi István erőnléti edző, Farkas Balázs kapusedző és Késedi Gábor videó elemző. A pesti együttes számára nem indult jól a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es pontvadászata, ugyanis a nyitányon 1-0-ra kikaptak a Budafoktól, majd pedig 4-3-ra alulmaradtak a Szegeddel szemben, azonban az előző játéknap alkalmával már megmutatták, hogy mire is képesek valójában, s a Fáy utcában 5-1-re győzték le a Mosonmagyaróvárt. Ezzel tehát a Vasas FC jelenleg 3 ponttal a tabella 11. helyéről várhatja a szerdai PMFC elleni idegenbeli összecsapást, amelyet az M4 Sport 18:30-tól élőben közvetít.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram