Megosztoztunk a pontokon a Vasassal

NB II-es labdarúgócsapatunk a hajtós, helyzetekben dúskáló hétközi meccsen 0-0-s döntetlent játszott az angyalföldiekkel.

Hétközi fordulóval folytatta bajnoki szereplését NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 4. játéknapján a Vasas FC-t fogadta a Stadion utcában. Weitner Ádám vezetőedzőnk az angyalföldiek ellen ezúttal három helyen is változatott az elmúlt három bajnoki összeállításához képest, bekerült a kezdőbe Terbe, Szabó és az ifjú Vas. Így a PMFC a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majovics – Terbe, Szeles – Vas, Gyurkits, Szabó – Tóth-Gábor felállásban lépett pályára. Sérülés miatt Hornyák és Hadaró a szerdai mérkőzést is csupán a lelátóról figyelhette.

A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását Graics István végezte el, akit nyugdíjba vonulása alkalmából barátai, volt kollégái leptek meg ezzel a nem mindennapi lehetőséggel. A közel kétszer néző előtt zajló, szezonbeli második hazai bajnokinkon alaposan bekezdtünk a fehér mezes vendégek ellen. A 3. percben Vas passzából Tóth-Gáborhoz került a labda, aki jobbról, a tizenhatoson belülről vette célba a Vasas hálóját, csatárunk lövése pedig veszélyesen szállt el Uram kapuja előtt. Ennek, valamint a kapu mögött helyet foglaló fanatikusainknak hála kiváló hangulatú meccsnek lehettünk tanúi.

A 16. percben aztán Hinora próbálkozott egy átlövéssel, 22-ről, de kísérlete elszállt a bal kapufa mellett. A 25. percben ismét előttünk adódott nagy lehetőség az előny megszerzésére. Egy nagy bedobás után Terbe került helyzetbe, de 8 méterről, kissé jobbról leadott lövése nem találta el a hosszú alsót. A 27. percben Sztojka sárga lapot érően szabálytalankodott Vassal szemben, a jobbszélről megítélt szabadrúgást Majnovics tekerte be, amit azonban kifejeltek a vendégek. Az ezt követő egymás utáni két sarokrúgással beszorítottuk ellenfelünket saját kapuja elé.

A 33. percben megint Uramnak kellett védenie, miután jobb oldalról, némileg éles szögből Szabó kínálta meg rövidbe tartó lövésével. A 38. percben a kapunak háttal álló Tóth-Gábor készített le egy labdát, előbb Gyurkits lövése vágódott ki, majd pedig Majnovics következett, de a rutinos vendégvédők hátvédünk löketét ezt is sikeresen blokkolták. Az első félidő végén Svedyuk beívelését kis híján a menteni igyekvő Baráth csúsztatta be majdnem öngólt érően saját kapujába, de végül szögletre ment ki a labda, a sarokrúgásból pedig Pejovic közeli fejese ment fölé.

A második félidő kezdőrúgását Rácz Bertalan, csk-nk kisfia végezhette el. A szünetet követően változatlan összeállításban, továbbra is támadószellemben folytattuk, míg a vendégek az első félidő összképét tekintve több cserét is végrehajtottak. A 46. percben Litauszki buktatta sárga lapot érően Vast a tizenhatos bal oldalvonala előtt, a szabadrúgást Szabó kerete a rövid irányába, ami azonban kijött a sorfalról, majd a kipattanóra Vas érkezett. 18 esztendős támadónk hajszálnyira volt első felnőtt bajnoki góljától, lapos átlövése azonban a bal kapufa tövéről vágódott kifelé.

Kapufával jelentkeztek a vendégek is, ráadásul kétszer is a keresztléc segített.Az 59. percben Hinora megelőzve védőjét átemelte Helesfayt, de a labda a felső lécen pattant, majd két védő szorításában másodjára már fejjel próbálkozott az angyalföldi játékos, de ezúttal is csak hálótartó vasat találta el. Válaszként a 65. percben Majnovics szabadrúgása szállt be jól a vendégek ötösére, a legmagasabbra felugró Tóth-Gábor csúsztatása azonban elment a bal alsó előtt. A 69. percben első cserénket hajtottuk végre, Szeles helyett Krausz folytatta a piros-feketéknél.

A 75. percben Vas a balszélről indította Tóth-Gábort, aki elől Pávkovics tisztázott. Ezt követően két pécsi csere következett: Tóth-Gábort Gera, Vast pedig Bukovics váltotta. Utóbbi a 79. percben szépen tört be balról, gólba tartó lövését azonban blokkolta a kivetődő Uram. Fiatalunk nem sokkal ezután már távolabbról tüzelt, labdája nem sokkal szállt el a Vasas kapuja felett. A hajrában Holender lövését bravúrosan tolta ki Helesfay. A helyzetek ellenére megosztoztunk a pontokon a Vasassal, egyúttal már nyolc ponttal, ráadásul továbbra is egyedüliként kapott gól nélkül, valamint veretlenül utazhatunk szombaton Ajkára.

Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Antal (Rózsa, Ring)
PMFC – Vasas FC 0-0

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majovics – Terbe, Szeles (Krausz, 69.) – Vas (Bukovics, 75.), Gyurkits, Szabó (Harsányi, 84.) – Tóth-Gábor (Gera, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Vasas FC: Uram – Szivacski, Litauszki, Baráth (Pávkovics, 73.), Deutsch – Hidi M., Sztojka (Urblik, 46.) – Bakti (Girsik, 55.), Hinora (Holender, 65.), Radó (Tóth M., 46.) – Novotny. Vezetőedző: Desits Szilárd.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram