Elhoztuk a három pontot Ajkáról

NB II-es labdarúgócsapatunk 2-0-s idegenbeli sikerével fellépett a tabella 3. fokára.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Vasas FC elleni hétközi hazai bajnoki találkozóját követően szombat este már az előző idényt bronzérmesként záró FC Ajka otthonában lépett pályára a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. Weitner Ádám vezetőedzőnk négy helyen változatott a szerdai angyalföldiek elleni összeállításunkhoz képest, bekerült ezúttal a kezdőbe Krausz, Bukovics, Harsányi, valamint új igazolásunk, Hudák is, aki egyúttal debütált a PMFC színeiben. Ennek fényében gárdánk a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Krausz, Terbe – Bukovics, Hudák, Harsányi – Gyurkits felállásban kezdte a találkozót. Hadaróra és Hornyákra sérülés miatt továbbra sem számíthatott a szakmai stáb, miként betegsége okán Vas is kénytelen volt kihagyni a mérkőzést.

Az összecsapás az első lehetősége előttünk adódott, a 8. percben Krausz baloldali beadását Hudák fejelt Horváth kapuja fölé. A 17. percben a fehér Babos passzából Szarka került helyzetbe a tizenhatosunkon belül, balról, éles szögből ballal el is lőtte a labdát, ami azonban elszállt a kapunk előtt. Amíg a hazai pontatlanok voltak, addig a piros-feketék kevésbé, hiszen a 21. percben megszereztük a vezetést a fehér mezesek ellen. Babos középre passzára Harsányi csapott le a hazai tizenhatoson belül, aki egy csel után Hudák elé sarkalt, középpályásunk balos löketét ugyan még védte Horváth, ám a kipattanót Gyurkits a másik oldalról már a kapuba vágta, 0-1. Nyáron érkező támadó középpályásunk egyúttal első gólját szerezte meg pécsi színekben, 0-1.

A 35. percben Harsányi tűzött kapura egy szabadrúgást, amit Horváth húzott le. Alig egy minutummal később Tóthot indították a jobboldalon, aki a labdával kapura tört, majd 13-ról el is vállalta a lövést, ám helyzetét a remekül helyezkedő Helesfay lábbal blokkolni tudta. Hálóőrünk remeklésének, valamint Gyurkits találatának is köszönhetően egygólos előnnyel fordulhattunk rá a második félidőre, amelyet változatlan összeállításban folytattunk. Az 54. percben Antal lódult meg a jobb oldalon, 23 méterről, jobbról a rövid irányába lőtt, de próbálkozása a keresztléc felett szállt el. Egy minutummal később gólt kiáltott a hazai publikum, de Zsolnai labdája csupán oldalhálót talált. Míg a hazai tréner rövid időn belül négy helyen változtatott, addig nálunk az 58. percben Szabó váltotta Harsányit.

A 66. percben Szarka 14 méterről leadott lövése Ráczon változtatott irányt, így a labda szerencsére mellé szállt. A 67. percben ritkán látható öngóllal 2-0-s előnyre tettünk szert, miután a korábban becserélt Szücs hazagurította a labdát, amire a kint állt Horváth nem ért vissza, a játékszer pedig begurult az ajkai hálóba. A 76. percben Borsos meglehetősen tisztán fejelhetett, de mellé ment a kísérlete. Ezt követően előbb Szeles váltotta Hudákot, míg tíz perccel a vége előtt Bukovics és Gyurkits helyén Bachesz és Tóth-Gábor érkezett a pályára. Weitner Ádám vezette NB II-es csapatunk 2-0-s vendégsikerével tovább javított pozitív mérlegén, az augusztus 27-i Gyirmót elleni hazai találkozót 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4-0-s gólkülönbséggel a 3. helyről várhatjuk!

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Ajka, Városi Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Káprály (Nagy, Ország)
FC Ajka – PMFC 0-2 (0-1)
Gsz.: Szücs (67. – öngól), ill. Gyurkits (21.)

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G. (Szűcs, 46.), Kenderes, Jagodics (Borsos, 58.), Csemer – Doncsecz (Rabatin, 58.), Babos (Antal, 46.), Zsolnai, Csizmadia – Szarka (Gaál, 72.), Sejben. Vezetőedző: Jeney Gyula.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Krausz, Terbe – Bukovics (Bachesz, 79.), Hudák (Szeles, 70.), Harsányi (Szabó, 58.) – Gyurkits (Tóth-Gábor, 79.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

(Kiemelt képünk egy korábbi mérkőzésen készült)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram