Pontosztozkodás a Gyirmóttal

Hornyák sérülése, valamint Soltész kiállítása miatt 10-10 emberrel fejeződött be a Gyirmót elleni bajnoki.

NB II-es labdarúgócsapatunk hazai pályán fogadta a Gyirmót FC Győrt a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. Weitner Ádám vezetőedzőnk két helyen változatott a legutóbbi ajkai kezdőcsapatunkhoz képest, Harsányi és Krausz helyett ezúttal Szabó és Szeles kapott lehetőséget, ennek fényében együttesünk a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics – Terbe, Szeles – Szabó, Hudák, Bukovics – Gyurkits összeállításban lépett pályára a kék-sárgák ellen. A nyárzáró találkozón egyedül Hadaróra nem számíthatott a szakmai stáb. Az összecsapást gyászszünet előzte meg, az életének 91. évében elhunyt Benkő László, korábbi MLSZ elnök emléke előtt egy perces némi főhajtással adózott a szépszámban kilátogató publikum.

Nem csak egymással, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük a csapatoknak. Tikkasztó hőségben indították útjára a labdát a tiszta sárgában játszó gyirmótiak, míg az első kapura tartó lövéssel az itthon hagyományosan piros-fekete szerelésében pályára lépő pécsiek jelentkeztek, méghozzá rögtön az első perc végén Szeles célozta meg 25-ről a vendégkaput, akinek labdáját Hársfalvinak kellett megfognia. A 11. percben Gyurkits kapott egy remek kiugratást, a tizenhatoson belülre érve azonban Csörgő remek ütemben becsúszva feltudott szabadítani támadónk elől. Kisvártatva Szabó próbálkozott, de távoli kísérlete elszállt a vizitálók kapuja előtt. A 18. percben Szabó hozta helyzetbe Bukovicsot, akit egy védő blokkolni tudott a lövés pillanatában.

A 26. percben Szabó lépett ki újra a jobb oldalon, de ígéretesnek tűnő helyzete ellenére lövése a kapu fölé ment. Két minutummal később villantak a vizitálók is, Szőke vette célba a kapunk bal felét, akinek 17-ről megeresztett löketét Helesfay ütötte ki szögletre. A 35. percben egy szabálytalanság okán előnyös helyről végezhettek szabadrúgást a gyirmótiak, a pontrúgást Soltész végezte el 18-ról, labdája veszélyesen tekeredett el a keresztléc felett. A félidő hajrájában Medgyes lövése szállt el a kapunk előtt, így gól nélkül ért véget az első játékrész. A szünetben női akadémiánk U17-es leány korosztálya vehette át bronzérmét, annak apropóján, hogy harmadik zárták a mögöttük hagyott 2022/2023-as idényt.

A térfélcserét követően egyik oldalon sem cseréltek, így változatlan összeállításban folytatták a csapatok. Az 51. percben Hudák tette ki a labdát a jobb oldalra, amivel Svedyuk tört kapura, védőnk lövése azonban elment a Gyirmót kapuja felett. Az 54. minutumban egy középre kipattanót Hudák tűzött rá 18-ról, ami alig valamivel ment el a jobb kapufa töve mellett. Tovább folytatódott a pécsi roham, az 57. percben Terbe érkezett egy kifejelt beadásra, középpályásunk kapásból lőtt a jobb alsó felé, de Hársfalvi védett. Ellentámadásként az 58. percben Szőke tekert középről, a tizenhatos vonaláról a bal felső felé, de labdája centikkel fölé szállt. A 60. percben Szabót és Bukovicsot Harsányi és Vas váltotta a pályán.

A 73. percben Hudák lábában volt a vezetés, ám támadónk 16-ról fölé lőtte lehetőségét. A 78. percben újabb kettőscserét hajtott végre vezetőedzőnk: Szelest Krausz, míg Gyurkitsot Hudák váltotta, utóbbi egyúttal debütált a PMFC színeiben. A 82. percben emberelőnybe kerültünk, miután Molnár játékvezető második sárga lappal kiállította a szabálytalankodó Soltészt. Sajnos nem sokkal később Hornyák ismét sérülést szenvedett, amiatt nem tudta folytatni a meccset és mivel a Ráczot váltó Tóth-Gábor csere miatt nem maradt több változtatási lehetőség, így mindkét együttes 10-10 emberrel fejezte be a találkozót. Amely nagyobb helyzeteink ellenére 0-0-lal zárult, így csapatunk 3 győzelemmel és 3 döntetlennel, továbbra is egyedüliként kapott gól nélkül várja a folytatást.

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Molnár (Máyer, Vörös)
PMFC – Gyirmót FC Győr 0-0
Piros lap: Soltész (82.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz (Tóth-Gábor, 85.), Pejovic, Majnovics – Terbe, Szeles (Krausz, 78.) – Szabó (Harsányi, 60.), Hudák, Bukovics (Vas, 60.) – Gyurkits (Hornyák, 78.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Polgár, Hudák D., Csörgő, Jova – Kovács, Szőke – Soltész, Takács R. (Madarász, 62.), Medgyes – Adamcsek (Pethő, 71.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram