Ellenfél-lesen: BVSC-Zugló

A PMFC huszonhat év után látogat ismét a Szőnyi útra, ahol történetük során először nyerhetnek a piros-feketék.

A fővárosban folytatja bajnoki szereplését Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 7. játéknapján az újonc BVSC-Zugló otthonában lép pályára vasárnap 16:00 órától. Az Urbán Flórián trenírozta zuglóiak huszonkét hosszú esztendő után jutottak fel ismét a másodosztályba, miután az NB III Keleti-csoportját veretlenül és több mint száz gólt rúgva megnyerték, míg az osztályozós párharc során a Szentlőrinc gárdáját sikerült felülmúlniuk.

A nyár folyamán nem csak a klub hátterét, de a játékoskeretet is alaposan megerősítették a Szőnyi úti alakulatnál: Balogh Máté (MTK), Csősz Richárd (Nyíregyháza), Hesz Olivér (Dorog), Lénárt Gábor (Szentlőrinc), Mészáros András (KFC Komarno) mellett olyan korábbi élvonalbeli rutinnal is rendelkező labdarúgókat sikerült magukhoz csábítaniuk, mint Hidi Patrik (Vasas), Nikola Mitrovics (Honvéd), Paulo Vinícius (Levadiakosz), vagy a már az elmúlt szezonban is kék-sárgában játszó Vernes Richárd.

A július végi bajnoki nyitány alkalmával a BVSC óriási bravúrt aratva 1-0-ra legyőzte a Szombathelyet, ezt követően a bajnokaspiráns Győr vendégeként 4-0-ra alulmaradtak, a Soroksár ellen 2-1-re kaptak ki, a szintén feljutási álmokat dédelgető Budafoktól 2-0-s vereséget szenvedtek, míg a Szeged szoros meccsen nyert ellenük 1-0-ra. Az előző fordulóban azonban 3-3-ra végeztek Mosonmagyaróváron, így 1 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel, 5 rúgott és 12 kapott góllal jelenleg a 16. helyen állnak.

A pécsiek legutóbb 1997-ben játszottak bajnoki mérkőzést Zuglóban, a jogelődöket is figyelembe véve az élvonalban 12-szer, míg a másodosztályban 5 alkalommal találkoztak a felek. Az összesített mérleg szerint a Vasutasok 9-szer hagyták el győztesen a pályát, 3-szor döntetlen született, 7 esetben pedig a pécsiek örülhettek. A gólkülönbség 20-24 a piros-feketék javára, akik történetük során még sosem nyertek a BVSC vendégeként, erre csupán 1960-ban a jogelőd Pécsi Dózsa együttese volt képes.

A BVSC-Zugló – PMFC másodosztályú mérkőzést a tervek szerint vasárnap 15:55-tól élőben közvetítjük hivatalos YouTube-csatornánkon. Hogy még véletlenül se maradj le, kattints a PMFC TV-n a feliratkozás gombra és emellett ne felejts el ráklikkelni a csengő ikonra is, így a továbbiakban első kézből értesítést kaphatsz az élő streamekről, valamint további videóinkról!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram