Ponttal tértünk haza a Szőnyi útról

NB II-es labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a BVSC-Zugló vendégeként.

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet megelőzően a BVSC-Zugló vendégeként lépett pályára Merkantil Bank Liga 7. fordulójában. Együttesünk 26 esztendő után látogatott ismét bajnoki találkozó alkalmával a Szőnyi útra. Weitner Ádám vezetőedzőnk a kék-sárgák elleni idegenbeli meccsen nem változatott a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, így a PMFC ezúttal is Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovic – Szeles, Terbe – Bukovics, Hudák, Szabó – Gyurkits összeállításban kezdett. Sérülés miatt Hadaró és Hornyák nem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Jó iramban és még inkább kiváló hangulatban indult a vasárnap délutáni összecsapás a XIV. kerületben, köszönhetően annak, hogy szurkolóink ebben a szezonban már nem először szép számban kísérték el a piros-feketéket vendégjátékukat segítve. Csentericsnek többször is résen kellett lennie kapuja előterében, a 21. percben Szabó cselezgetett a bal szélen, majd miután a jobb lábára helyezte, tüzelt. Szépen eltekert lövése a léc fölött hagyta el a játékteret. Négy perccel utána Terbe szánta el magát egy távoli lövésre, ami azonban lecsúszott, emiatt nem talált kaput.

A 34. minutumban újabb pécsi lehetőséget jegyezhettünk fel, Terbe tekert rá a labdát 20-ról, labdája azonban elcsavarodott a jobb kapufa mellett. A 39. percben a hazaiak veszélyes szögből, kissé jobbról, 25-ről végezhettek szabadrúgást, amit Hidi lőtt középmagasan a jobb alsó irányába, ám Helesfay remekül olvasva a játékot időben elvetődve könnyedén megfogta a játékszert. A félidő rendes játékidejének vége előtt, egészen pontosan a 44. percben már bravúrt kellett bemutatni hálóőrünknek, aki nagyot nyújtózva tolta a keresztléc fölé Kelemen jobboldali lövését.

Gólnélküli első félidő után változatlan összeállításban folytatták az összecsapást a csapatok. Az 52. percben egy formás hazai támadás után Kelemen került lövőhelyzetbe, közeli, lapos lövését ellenben lábbal védte Helesfay. Az 55. percben Májer adott középre élesen, de a gólvonal előterében lemaradtak labdájáról a sárgamezes játékostársak. Az 59. percben Szabó hiába talált be jobbról a hazai háló jobb alsó sarkába, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólunkat. Ezt követően Szabó, Bukovics és Svedjuk helyére Gera, Tóth-Gábor, és Bachesz érkezett csereként.

Utóbbi kettő összjátékából kerültünk komoly helyzetbe a 71. percben. Tóth-Gábor ugratta ki középen remek ütemben Bacheszt, aki rutinos Vinicius mellől rá is tűzte 15-ről, ám Csenterics hárítani tudott. A 74. minutumban kihasználtuk maradék cserelehetőségünket: Gyurkitsot Harsányi, míg Szelest Krausz váltotta a pályán. A 75. percben a frissen becserélt Harsányit a mezénél húzva rántották le a tizenhatoson belül a gyepre, Rúsz játékvezető azonban a legnagyobb meglepetésre a jogosnak tűnő büntető megítélése helyett támadónknak osztott ki egy sárga lapot műesésért.

A 82. percben ismét nyomás nehezedett a hazai kapura, a tizenhatoson belül pattogott a labda, amiben végül Krausz tette bele a fejét, csúsztatása pedig Csenterics kezei között kötött ki, miközben a partjelző már lest intett. A 87. percben Gergely fejese szállt el veszélyesen a felsőlécünk felett. A 90. percben Krauszé volt a meccslabda, de közeli ziccere mellé ment. Csapatunk idegenbeli pontszerzését követően, 3 győzelemmel és 4 döntetlennel, valamint továbbra is kapott gól nélkül készülhet következő megmérettetésére, szeptember 16-án az Újpest FC-t fogadjuk a kupában.

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Budapest, BVSC-Zugló Stadion, 400 néző. Vezette: Rúsz (Berényi, Rózsa)
BVSC-Zugló – PMFC 0-0

BVSC-Zugló: Csenterics – Májer, Vinícius, Benkő-Bíró, Király – Hidi (Gergely, 79.) – Szalánszki (Vernes, 64.), Hesz, Csősz (Szilágyi, 70.), Kelemen (Balogh, 64.) – Horváth (Mészáros, 64.). Vezetőedző: Urbán Flórián.
PMFC: Helesfay – Svedyuk (Tóth-Gábor, 60.), Rácz, Pejovic, Majnoivic – Szeles (Krausz, 74.), Terbe – Bukovics (Bachesz, 60.), Hudák, Szabó (Gera, 60.) – Gyurkits (Harsányi, 74.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram