Gólgazdag meccsen búcsúztunk a kupától

Közel teltház előtt fogadtuk a korábbi 11-szeres kupagyőztes Újpestet, amely 3-1-es sikerével a legjobb 32 közé jutott.

NB II-es labdarúgócsapatunk a 3. fordulóban kapcsolódott be a MOL Magyar Kupa 2022/23-as küzdelmeibe. Ráadásul rögtön hazai pályán, egy NB I-es gárda, az Újpest FC ellen kezdtük a sorozatot. A szombat délutáni összecsapásra a várakozásoknak megfelelően szinte csordultig megteltek a hazai és vendég lelátók, ráadásul a hangulatot a két kapu mögötti szurkolótábor még tovább fokozta látványelemekkel. Weitner Ádám vezetőedzőnk a Helesfay – Sveduyk, Szeles, Rácz, Pejovic – Krausz, Terbe – Szabó, Gyurkits, Harsányi – Gera kezdőnak szavazott bizalmat a lila-fehérek ellen, míg Hornyák és Hadaró sérülés miatt hiányzott.

A továbbjutási reményeket árnyalta, hogy a találkozó 5. percében előnybe kerültek a jó erőkből álló fővárosi vendégek. Kiss labdájára Ambrose érkezett jó ütemben és közelről a jobb felsőbe lőtt, 0-1. Nem sokkal később ismét a vizitálók támadója lépett ki középen, de lövését Helesfay lábbal bravúrosan blokkolta a tizenhatos magasságában. A 15. percben ellenben Szabó futott fel a balszélen, majd egészen bejátszotta magát a kapu előteréig, hosszú felső irányába szálló labdáját azonban egy védő fejjel blokkolta a gólt érdemlő labdát. A 28. percben Svedyuk passzát Harsányi sarokkal továbbította a gólvonal felé, de Banai résen volt és hárított.

A 31. percben egy szögletet követően Fehér fejesével növelték előnyüket az újpestiek, 0-2. Két minutummal később 35-ről végezhettünk szabadrúgást, középről Szabó ívelte a labdát a baloldalon felfutó Pejovicnak, aki középre továbbított Gyurkitsnak, támadónk 12-ről, balos lövése ellenben elszállt a kapu felett. A 37. percben aztán Pejovic tizenhatoson belüli buktatásáért ítélt jogosan büntetőt a javunkra a játékvezető. A labda mögé Szabó állt, aki a jobbra elvetődő Banai mellett laposan a háló bal felébe lőtt, 1-2. A szépítést jelentő gólöröm kisebb hangrobbanást váltott ki a Stadion utcában, ráadásul ekkor vissza volt még a második félidő.

A szünetben a vendégek cseréltek, Kiss helyére a korábbi pécsi születésű és nevelésű, azóta már a válogatottban is bemutatkozó Csoboth érkezett. Az 52.  Onovo kapott jobbról egy labdát , aki 14-ról kíméletlenül kilőtte a hálónk jobb felét, 1-3. Az 58. percben hármas cserére szánta el magát trénerünk, Szeles, Rácz és Harsányi helyett Takács, Majnovics és Hudák folytatta. A 63. percben Csoboth a védők közül kilépve került ziccerbe, amit Helesfay lábbal hárítani tudott. A 70. percben Vas váltotta Gyurkitsot pályán. A 75. percben Svedyuk szólóját tapsolta meg a több mint ötezer főt számláló közönség, még ha szép akciójából nem sikerült betalálnia a vendégek kapujába.

A 81. percben utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk, Tóth-Gábor váltotta Gerát. Több találat végül már nem született kupameccsen, amelyet így az Újpest FC 3-1-re megnyert, s egyben továbbjutott a legjobb 32 közé, ahol majd várhatják következő ellenfelüket a fővárosi lila-fehérek. Ha az eredmény miatt nem is feltétlenül, de a hangulat miatt mindenki számára emlékezetes összecsapást játszott NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a MOL Magyar Kupától váló búcsúzója után szeptember 24-én ismét itthon lép majd pályára, méghozzá az Aqvital FC Csákvár ellen 17:00 órától a Merkantil Bank Liga 8. fordulója lakalmából.

MOL Magyar Kupa. 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 5500 néző. Vezette: Dr. Csonka (Tóth II., Bornemissza)
PMFC – Újpest FC 1-3 (1-2)
Gsz.: Szabó (38. – büntetőből), ill, Ambrose (5.), Fehér (31.), Onovo (52.)

PMFC: Helesfay – Sveduyk, Szeles (Takács, 58.), Rácz (Majnovics, 58.), Pejovic – Krausz, Terbe – Szabó, Gyurkits (Vas, 70.), Harsányi (Hudák, 58.) – Gera (Tóth-Gábor, 81.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Újpest FC: Banai – Kastrati, Fehér, Antzoulas, Pauljevic – Onovo, Ljujic (Simon, 61.), Tajti (Radosevic, 89.) – Kiss T. (Csoboth, 46.), Ganea (Mack, 61.), Ambrose (Jürgens, 76.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram