Elvette veretlenségünket a Csákvár

NB II-es labdarúgócsapatunk először maradt pont nélkül az idei bajnokságban.

A válogatott szünetet és a kupafordulót követően a 8. játéknappal folytatódott a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonja. NB II-es labdarúgócsapatunk ennek alkalmából hazai pályán fogadta az Aqvital FC Csákvár együttesét. Weitner Ádám vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Terbe, Rácz, Takács, Svedyuk – Krausz, Hudák – Vas, Gyurkits, Szabó – Gera kezdőnek szavazott bizalmat. Hornyák, Hadaró és Szeles sérülés, Pejovic pedig betegség miatt hiányzott a vasárnapi találkozóról.

Az összecsapás elején a tiszta fehérben játszó csákváriak voltak valamivel aktívabbak, az 5. percben Simon elől Helesfaynak kellett vetődve felszednie a labdát az ötös vonalánál. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, s javarészt a küzdőszellem dominált a pályán. A 30. percben László jobboldali szabadrúgására Murka érkezett a rövidre, de Helesfay mellől csak a kapu fölé tudta rúgni a labdát. Az első félidő során nem tudtak dőlőre jutni a felek, így 0-0-lal fordultak a csapatok.

A szünetben hármas cserét hajtottunk végre: Vas, Hudák és Gyurkits helyett Bachesz, Majnovics, valamint Tóth-Gábor folytatta. Az 51. percben Szabó tette próbára Pécsi kapust, támadónk a tizenhatos bal sarkától tüzelt, a csákváriak hálóőre pedig csak középre kiöklözni tudta a labdát, de sajnos ott nem érkezett piros mezes hazai játékos. A 60. minutumban ismét Szabó próbálkozott, de ezúttal jobbról, éles szögből vette célba a kaput, azonban a vizitálók hálóőre nagyot védett.

A 66. percben ismét nagy lehetőségünk adódott a vezetést megszerzésére, Szabó tüzelt újra a tizenhatos bal sarkáról, Pécsinek nagyot kellett nyújtóznia, aki a léc alól tolta ki a játékszert, majd még Gera közeli fejesét is védeni tudta. A 74. percben a támadószekción frissítettünk, Gera helyett Harsányi lépett pályára. A 82. percben azonban a vendégek szerezték meg a vezetést, méghozzá Nagy fejesből, Helesfay hiába vetődött jó irányba, már nem érte el a bal alsóba hulló labdát, 0-1.

Ezzel tehát sajnos megszakadt egyedüli kapott gól nélküli sorozatunk, de az 5 perces hosszabbítással még élt a remény a pontszerzésre. Bár együttesünk mindent megtett az egyenlítés érdekében, végül a csákváriak megőrizték előnyüket és egygólos vendégsikerüknek köszönhetően történetük során először elvitték a három pontot a Stadion utcából. Ami a folytatást illeti, NB II-es labdarúgócsapatunk szeptember 27-én, szerdán 18:00 órakor a HR-Rent Kozármisleny vendégeként játszik.

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Móri (Bertalan, Kiss)
PMFC – Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)
Gsz.: Nagy (82.)

PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz, Takács, Svedyuk – Krausz, Hudák (Bachesz, 46.) – Vas (Majnovics, 46.), Gyurkits (Tóth-Gábor, 46.), Szabó – Gera (Harsányi, 74.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Aqvital FC Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály, Mészáros, Major (Gazdag, 71.) – Tamás N., Simon (Nagy, 57.), Fejős (Juhász, 81.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram