Pont nélkül maradtunk Kozármislenyben

NB II-es labdarúgócsapatunk vereséget szenvedett a szomszédos kék-fehérek otthonában.

Szerda este a HR-Rent Kozármisleny vendégeként lépett pályára NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában. Weitner Ádám vezetőedzőnk a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Krausz, Majnovics – Terbe, Hudák –Harsányi, Bachesz, Szabó – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat a kék-fehérek ellen. Hornyák és Hadaró sérülés, míg Pejovic ezúttal is betegség miatt hiányzott.

Teltház előtt indult a mérkőzés, a rendelkezésre álló bő kétszáz vendégjegyet is hamar elkapkodtak szurkolóink, akik a kapu mögötti szektort csordultig megtöltve buzdították a piros-feketéket. A 8. percben közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez, Bachesz távolról beívelt szabadrúgása a kapu előtt üresen érkező Krauszt találta meg, akinek közeli fejesét azonban Lékai óriási bravúrral tolta ki.

A 11. percben ismét nagy helyzetünk adódott, balról Szabó átadását követően Bachesz az ötös csücskéről tette be a labdát középre, ahol Hudák már csak becsúszva tudta a gólvonal felé továbbítani a játékszert, ám a házigazdák hálóőre ezúttal is megmentette csapatát a góltól. A 23. percben egy labdaszerzést követően Turi veszélyes lövése a jobb kapufánk mellett elsuhanva ment mellé.

A 26. percben Hudák balról, a szögletzászló közeléből ívelt be, a túloldalon Harsányi tüzelt félfordulatból, labdája azonban fölé szállt. Alig egy minutummal utána Harsányi a tizenhatoson belülről, jobbról célozta meg a mislenyi kaput, lehetőségét azonban Lékai kiöklözte. A 42. percben a hazaiak kerültek előnybe, Beke passzát Kirchner váltotta gólra. Helesfay hiába vetődött jó irányba, a labda a jobb sarokba szállt, 1-0.

A térfélcserét követően az 55. percben egy védők mögé beívelt labdára Helesfay jött ki jó ütemben, tisztázva Kirchner elől. Az 57. percben azonban már kapusunk sem tehetett semmit, ráadásul növelte előnyét az Aczél-csapat. Egy kényszerítőt követően balról Tóth 12-ről kilőtte a hosszú felsőnket, 2-0. A 60. percben pedig Turi révén már 3-0-ra módosították az eredményt a házigazda kék-fehérek.

A 66. percben egy szabadrúgás nyomán Rácz gyönyörűen csúsztatta fejjel a labdát a hazai hálóba, azonban Antal játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólunkat. A 74. percben az előtte nem sokkal a kispadról beálló Gyurkits tette ki jobbra a labdát Terbének, akinek beívelését a korábban szintén csereként pályára lépő Gera fejelte rá, azonban Lékai sokadik alkalommal is hárítani tudott.

A 75. percben Major passzolt a szélről Kirchnernek, aki kapásból lőtt, Helesfay viszont hárított, míg a kipattanót Tóth lőtte a kapunkba, de lesen volt ez is, így érvénytelenítették a találatot. Elszántságunk ellenére nem sikerült zárkóznunk, így vereséggel távoztunk Kozármislenyben és a 8. helyről várhatjuk az október 2-i hazai meccsünket, amelyen majd a holtversenyben éllovas Nyíregyházát fogadjuk a Stadion utcában.

Merkantil Bank Liga, 9. forduló
Kozármislenyi Stadion, 1000 néző. Vezette: Antal (Bornemissza, Garai)
HR-Rent Kozármisleny – PMFC 3-0 (1-0)
Gsz.: Kirchner (42.), Tóth (57.), Turi (60.)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Egerszegi (Füredi, 33.), Turi – Nagy E. (Major, 46.), Kozics – Molnár (Barkóczi, 65.), Kirchner, Hegedűs (Vajda, 65.) – Tóth Z. (Horváth, 76.) Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Krausz (Takács, 91.), Rácz, Majnovics – Terbe, Hudák (Szeles, 61.) – Harsányi (Gera, 61.), Bachesz, Szabó (Gyurkits, 61.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram