Fájó vereséget szenvedtünk

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este hazai pályán fogadta a Nyíregyháza Spartacus FC-t a Merkantil Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén. Németh Zsolt megbízott edzőnk ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Takács, Majnovics – Terbe, Hudák – Bachesz, Gyurkits, Szabó – Harsányi összeállításban küldte pályára együttesünket a mezőnyből egyedüliként veretlen nyírségiek ellen. Akadtak azonban ezúttal is hiányzóink: Pejovic betegség, Krausz bordazúzódás, Hornyák térszalag, míg Szeles combizom sérülés miatt hagyta ki a találkozót, ugyanakkor hosszabb kihagyást követően a kispadon kapott helyet Hadaró, illetve először nevezték felnőtt gárdánk cseréi közé 17 esztendős növendékünket, Ócsait.

A két kapu mögött helyet foglaló szurkolótáborok már az kezdősípszó pillanatától megalapozták a hangulatot, ráadásul rögtön az 2. perc elején Szabó tette próbára Fejér kapust. Szélsőnk balról cselezett befelé, majd a tizenhatos sarkáról jobbal lőtt, a vendégek hálóőre azonban kitolta a középre tartó labdát. A 10. percben Harsányi csente el a labdát, amivel Szabót indította. Támadónk a szélről be is tört a labdával, azonban a visszazáró védők miatt inkább lekészítette a játékszert a tizenhatosnál érkező Hudáknak, akinek lövése elszállt a nyíregyházi kapu felett. A 12. percben Takács vágott előre egy labdát, amit Szabó befutott, majd Harsányinak készített le. Támadónk balról a jobb felsőt célozta meg, ám Fejér nagyot védett.

A 32. percben először kerültek helyzetbe a vendégek, de Helesfay látványos kapusbravúrt mutatott be a gólvonal előterében. Egy jobb oldali szögletet követően Rjaskó bólintott közelről a kapu közepe felé, de rutinos hálóőrünk óriásit hárított. Ezt leszámítva csapatunk fölényben játszott a második helyen a feljutásra jó eséllyel pályázó Nyíregyháza ellen, még úgy is, hogy a 42. percbe korábbi sajátnevelésű játékosunk, a az élvonalban és légiósként is megforduló Nagy zörgette meg ígéretes helyzetben az oldalhálónkat. Az élvezetes, helyzetekben dúskáló első félidő gólnélküli döntetlennel ért véget, míg a fordulást követően változatlan összeállításban folytatták az egymás elleni bajnoki összecsapást a csapatok.

Nem sokkal a térfélcserét követően Rácz ütközött Fejér kapussal, védőnket később kényszerből le is kellett később cseréni. A vezetést a Nyíregyháza szerezte meg, mégpedig a 72. minutumban egy beadást Nagy fejelt a bal alsónkba, 0-1. A 77. percben Gresó helyzete még elment a kapunk előtt, de a 79. percben Géresi 19-ről látványosan lőtt a jobb felsőbe, 0-2. Alig egy perccel rá pedig Gresó lépett ki és higgadtan értékesítette ziccerét. A hosszabbítás perceiben Németh közelről betalált, beállítva ezzel a 0-4-es végeredményt. NB II-es labdarúgócsapatunk legközelebb idegenben javíthat, a PMFC vasárnap 15:00 órakor a Tiszakécskei LC vendégeként játszik a 11. fordulóban.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Kovács (Máyer, Nagy)
PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC 0-4 (0-0)
Gsz.: Nagy D. (72.), Géresi (79.), Gresó (80.), Németh (92.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz (Gera, 65.), Takács, Majnovics (Varga, 84.) – Terbe, Hudák – Bachesz, Gyurkits (Bukovics, 78.), Szabó (Vas, 84.) – Harsányi (Tóth-Gábor, 78.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Riasko, Gengeliczki, Baki (Alaxai, 52.) – Farkas, Toma, Kesztyűs (Sigér, 67.), Nagy B. – Nagy D. (Pataki, 82.), Géresi (Németh, 82.), Hejreczki (Gresó, 67.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Edzői értékelések:

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram