Pontosztozkodás Tiszakécskén

NB II-es labdarúgócsapatunk Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Tiszakécskei LC-hez látogatott. Németh Zsolt megbízott edzőnk előzetesen nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Szelesre és Hornyákra, ugyanakkor felépült és ismét a kezdőben kapott helyet Pejovic és Krausz is, így együttesünk vasárnap a Helesfay – Takács, Rácz, Pejovic, Majnovics – Terbe, Krausz – Bukovics, Hudák, Szabó – Tóth-Gábor összeállításban lépett pályára a Tisza-parti vendégeként.

A kezdősípszó utáni negyedórában erős mezőnyfölényben játszottunk, igaz komolyabb lehetőségig nem jutottunk, míg idővel a fehér mezes hazaiak is igyekeztek érvényesülni. Pécsi próbálkozásokból többet is feljegyezhettünk a harcos mentalitású mérkőzés első félideje során. A szünet előtt Szabó veszélyeztetett, míg a 43. percben Rácz állt a legközelebb a gólszerzéshez, azonban csapatkapitányunk fejese, ha nem is sokkal, de a tiszakécskei kapu mellett ment el.

A térfélcserét követően az 58. percben Szabó futott fel a jobbszélen, támadónk a tizenhatoson belülre betörve éles szögből célba is vette a hálót, Kiss azonban szögletre tudta ütni a labdát. A második félidő derekán kettőscserét hajtottunk végre, az egyaránt nagyot küzdő Tóth-Gábort és Hudákot a pályán Harsányi és Gyurkits váltotta. A 74. percben egy remek és egyben gyors ellentámadás során Szabó tálalt önzetlenül Bukovics elé, aki 16-ról lőhetett, fiatal támadónk ziccere azonban sajnálatos módón kimaradt.

Tíz perccel a vége előtt megfogyatkozott a hazai együttes, Harsányi és Csáki ütközését követően a kécskei játékost hordágyon kellett levinni a pályáról, akinek egyúttal mielőbbi jobbulást kívánunk. Vas Lászlónak nem maradt mát cserelehetősége, így a házigazdák emberhátrányban voltak kénytelenek befejezni a találkozót. A végéhez közeledve pécsi oldalon Bukovics helyére Bachesz állt be. A 87. percben egy ellentámadás során Torvund lőtt balról, éles szögből, amit Helesfaynak kellett nagyot nyújtózva kitolnia a gólvonal előtt.

A hajrában Harsányi lökete könnyedén befért volna a keresztléc alá, Kiss azonban bravúrt bemutatva hárított. Majnovics még közelebbről próbálkozhatott, de a Tisza-partiak kapusa ismét megmentette csapatát. Erőfeszítéseink ellenére végül nem sikerült betalálni a hazaiak hálójába. A 0-0-s döntetlen pozitívuma, hogy három elveszett bajnokit követően pontot szereztünk idegenben. NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően legközelebb október 22-én játszik ismét a bajnokságban, amikor majd a Budapest Honvédot fogadjuk.

Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Zimmermann (Punyi, Kovács)
Tiszakécskei LC – PMFC 0-0

Tiszakécskei LC: Kiss – Grünwald (Gyurján, 68.), Fodor, Szőr (Bencze, 68.), Viczián – Balázs, Szekér (Csáki, 13.), Kocsis, Erdei – Bertus (Torvund, 59.), Zamostny (Cipf, 59.). Vezetőedző: Vas László.

PMFC: Helesfay – Takács, Rácz, Pejovic, Majnovics – Terbe, Krausz – Bukovics (Bachesz, 83.), Hudák (Gyurkits, 73.), Szabó – Tóth-Gábor (Harsányi, 73.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram