Ellenfél-lesen: Szombathelyi Haladás

Érdekességek, meccstörténelem – minden, amit a vasárnap 17:00 órakor kezdődő Haladás-PMFC párharcról tudni érdemes.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szombathely vendégeként lép pályára október 29-én, 17:00 órától a Haladás Sportkomplexumban. A vasi zöld-fehérek ellen sorrendben a 81. bajnoki mérkőzésük következik. Korábban a másodosztályban 12-szer (4 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség), az élvonalban 68-szor (32 győzelem, 19 döntetlen, 17 vereség) találkoztunk.

A közös meccstörténelem 1955. február 27-re nyúlik vissza, amikor a jogelőd Pécsi Dózsa a Szombathelyi Lokomotívot fogadta. A baranyai szempontból sporttörténeti értékkel bíró mérkőzést 10 ezren figyelték a Tüzér utcában, ahol a Pécs a Krausz – Szőcs, Kocsis, Hegyi – Pleck, Schwara – Grózdics, Lehel, Brada, Keszler, Kresz összeállításban 3-0-ra nyerte meg első NB I-es összecsapását.

Egészen a 2000-es évekig a legmagasabb osztályban találkoztunk a zöld-fehér együttessel, amely legutóbb a 2018/19-es szezont követően búcsúzott az OTP Bank Ligától és már az 5. idényét tölti az NB II-ben. Az Aleksandar Jovic vezette Szombathelyi Haladás az aktuális kiírásban pillanatnyilag 4 győzelemmel, 4 döntetlennel, 4 vereséggel, és 15-17-es gólkülönbséggel a 10. helyén áll.

Hétvégi vendéglátóink az előző forduló során 2-1-es vereséget szenvedtek Mosonmagyaróváron. Érdekesség, hogy a legutóbbi három egymás elleni bajnoki mérkőzésünk során kétszer is 1-0-s sikert arattunk a szombathelyiek felett, míg idén tavasszal 1-1-re végeztünk a Rohonci úton. A vasárnap 17:00 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás – PMFC párharcot élőben közvetítik a YouTube-on!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram