Fontos győzelem Szombathelyen

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában Harsányi góljával elhozta a három pontot a Haladás otthonából.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás otthonában lépett pályára. Németh Zsolt a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Takács, Majnovics – Terbe, Krausz – Szabó, Hudák, Bukovics – Gyurkits kezdőnek szavazott bizalmat a vasiak ellen. Megbízott edzőnk egyedül Pejovicsra nem számíthatott, aki kisebb sérülés miatt nem utazott el a vasárnapi mérkőzésre.

A tiszta zöldben játszó hazaiak alaposan belekezdtek a kezdősípszót követően. A 2. minutumban Csernik balról,12-ről leadott lövése vágódott a felsőlécre, majd a 6. percben Doktorics szép egyéni szólóját követően gurított nem sokkal a bal alsó mellett. A 19. percben kényszerű cseréhez kellett folyamodnunk, Bukovics sérülés miatt nem tudta vállalni a folytatást, akinek pótlására Bachesz állt be.

A sorok újbóli rendezése után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, veszélyes támadásokat vezetve pedig közel voltunk az előny megszerzéséhez is. A 22. percben Szabó húzott befele balról, majd védőjét lerázva a tizenhatos oldalvonalának magasságából a hosszút célozta meg, erősen meglőtt labdája átszállt Pálfi felett, azonban a keresztléc a házigazdák segítségére volt.

A 35. percben a Haladás előtt adódott komoly lehetőség. Doktorics tört be a bal szélről a tizenhatoson belülre, ahonnét középre adott, de Csernik elől Svedyuk higgadtan tisztázott, mindezt tette 3 máterre a gólvonal előtt. Érdekesség, hogy 27 esztendős védőnk idén tavasszal látványos, távoli bombagólt szerzett a Haladás Sportkomplexumban végül 1-1-es döntetlennel záruló bajnoki találkozón.

A térfélcserét követően a szélen felfutó Majnovics ívelt be balról, a labdát középen Bachesz tette le Hudáknak, aki 17-ről, félfordulatból lőtt jobbal a bal alsó felé, Pálfi azonban vetődve védett. A 48. percben érkezett a szombathelyiek válasza, Simut jobb oldali beadását Pintér 7 méterről fejelte fölé. Az 59. percben egy hazai szögletet követően Ene fejelt kapura, ám Helesfay bravúrral kitolta a labdát.

A 68. percben kettőscserét hajtottunk végre, Szabó és Gyurkits helyett Harsányi, illetve Tóth-Gábor játszott tovább. A 73. percben Horváth jobbról célozta meg a kapunkat, közeli próbálkozása ellenben elakadt a remek érzékkel a rövidet védő Helesfay lábaiban. Valamivel utána ismét a hazaiak jöhettek, a Diktorics azonban meglehetősen csúnyán fölé belsőzte a játékszert.

Az utolsó negyedórában járva ismét cseréltünk, ezúttal Hadaró váltotta Majnovicsot a pályán. A 84. percben aztán a csereként pályára lépő Harsányi elé került a labda, aki 18-ról szenzációs találatot szerzett, 0-1. Ene piros lapos kiállítása okán a meccset végül emberelőnyben fejezhettük be. Ám a legfontosabb, hogy csapatunk nemcsak megtörte gólcsendjét, hanem ismét győzelmet ünnepelhetett.

Németh Zsolt megbízott edző vezette NB II-es együttesünk a Szombathelyi Haladás otthonában aratott 1-0-s vendéggyőzelmével fellépett a tabella 9. helyére. A PMFC legközelebb hazai pályán folytatja bajnoki szereplését, november 4-én, vasárnap 13:00 órakor az éllovas ETO FC Győrt fogadjuk a Merkantil Bank Liga 14. játéknapján. Számítunk szurkolóink támogatására!

Merkantil Bank Liga, 13. forduló
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1036 néző. Vezette: Molnár (Vörös, Baghy)
Szombathelyi Haladás – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Harsányi (84.)
Piros lap: Ene (92.)

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri (Beronja, 63.), Ene, Csonka, Bolla (Tarján, 63.) – Zvekanov, Simut (Horváth, 70.), Rácz (Jancsó, 70.), Doktorics – Csernik, Pintér (Katona, 82.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics,

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Takács, Majnovics (Hadaró, 81.) – Terbe, Krausz – Szabó (Harsányi, 68.), Hudák, Bukovics (Bachesz, 19.) – Gyurkits (Tóth-Gábor, 68.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram