Ellenfél-lesen: ETO FC Győr

Vasárnap 13:00 órakor a listavezető Rába-partiakat fogadjuk a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában.

Fontos győzelmet aratott múlt hétvégén NB II-es labdarúgócsapatunk, amely 1-0-ra nyert Szombathelyen. Együttesünk az idegenben megszerzett három pont után ezúttal hazai közönség előtt pályára, vasárnap 13:00 órakor az ETO FC Győrt fogadjuk. A Merkantil Bank Liga első helyén álló Rába-partiak az elmúlt tizenhárom bajnokijukból kilencet megnyertek, kétszer játszottak döntetlent, és csupán két alkalommal szenvedtek vereséget.

Az Antonio Munoz vezette győri alakulat huszonkilenc pontot gyűjtött az eddigi játéknapok során, ráadásul legutóbbi hat bajnokijából négyet megnyert és csupán kétszer osztozkodtak, így jelenleg egy pont az előnyük a második, szintén feljutásra hajtó Nyíregyházával szemben. A zöld-fehérek eddigi másodosztályú fellépéseik során harminchárom gólt rúgtak és tizenötöt kaptak, idegenben pedig tizenhat-tizenkettes gólkülönbséggel rendelkeznek.

A Pécs-Győr párharc hosszú múltra tekint vissza, a két klub ugyanis a jogelődöket is figyelembe véve 1955-től kezdődően az élvonalban 90, míg az NB II-ben 6 alkalommal találkozott egymással: összesítve 28 pécsi és 37 győri siker mellett 31 esetben döntetlennel zártak az együttesek, míg a gólkülönbség 103-121 november 5-i vendégeink javára. Legutóbb idén márciusban játszottunk az ETO-val, amely 1-0-s sikerrel hagyta el a Stadion utcát.

A kimondottan az NB I-ben visszavágyó Győr keretét a nyári átigazolási időszak során jelentős élvonalbeli és válogatott rutinnal egyaránt rendelkező légiósokkal erősítették meg. Közülük is kiemelkedik a szlovák nemzeti együttesben bemutatkozó Michal Skvarka, de komoly játékerőt képvisel a román válogatott Paul Viorel Anton, valamint Claudiu Vasile Bumba, utóbbi egyben 7 találatával jelenleg vezeti a Győr és másodosztály góllövőlistáját is.

A vasárnap 13:00 órakor kezdődő PMFC – ETO FC Győr bajnoki mérkőzést élőben közvetítjük YouTube-csatornánkon!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram