Döntetlen Soroksáron

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet megelőzően a Soroksár SC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. Németh Zsolt több helyen is változtatott a legutóbbi összeállításunkhoz képest, ennek megfelelően megbízott edzőnk ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Hadaró – Terbe, Krausz – Harsányi, Gyurkits, Bukovics – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat a sárga-feketék elleni idegenbeli találkozónk alkalmával a Szamosi Mihály Sporttelepen, ahová szurkolóink ezúttal is szép számban elkísérték együttesünket.

Az első negyedórában a hazaiak birtokolták többet a labdát, komolyabban azonban nem jelentettek veszélyt a hálónkra, mígnem a 24. percben Kaján adott be jobbról, helyzetbe hozva Lovrencsicset, aki az ötös sarkáról a kapunk mellé fejelte a labdát. A 29. percben Pejovic távolról célozta meg a fővárosiak kapuját, hátvédünk távoli lövését azonban a jobb alsó felé elvetődve megfogta Mergl. A 34. percben Sipos veszélyes próbálkozása szállt el a jobb kapufánk mellett. Az első félidő hajrájában is igyekeztek a felek, ám 0-0-lal vonulhattak pihenőre a gárdák.

A fordulást követően előbb a hazaiak, majd pedig csapatunk is kettőscserét hajtott végre, nálunk Tóth-Gábor és Harsányi helyén Hudák és Szabó folytatta a 60. perctől. A 63. percben korábbi játékosunk, Króner fejese ment mellé. A 71. minutumban Szabó élesen balról vette célba a XXIII. kerületiek portáját, tekerése ellenben a felsőléc felett hagyta el a játékteret. A 73. percben Gyurkitosot buktatták a tizenhatos vonalánál, emiatt remek helyről végezhettünk szabadrúgást. A pontrúgást maga a sértett tűzte rá, azonban ezt a lehetőséget sem sikerült gólra váltanunk.

Közvetlenül újra két változatást hajtottunk végre, Terbét Gera, Bukovicsot pedig Bachesz váltotta a pályán. A mérkőzésé végéhez közeledve felpörögtek az események. A 78. percben Kaján lapos labdáját szedte fel Helefay a gólvonalunk előtt. A 81. percben Pintér beívelését Lovrencsics okosan fejelte vissza Dragonernek, akinek csúsztatását Pejovic bravúrral mentette a kapunk torkából. A hajrában hasonló leosztásban ismét ziccere volt a Soroksárnak, de ez is kimaradt, így döntetlennel zárul a meccs. Folytatás november 26-án a Budafoki MTE ellen.

Merkantil Bank Liga, 15. forduló
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Lovas (Csatári, Mayer)
Soroksár SC – PMFC 0-0

Soroksár SC: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Pintér – Vass, Katona – Gálfi (Köböl, 46.), Sipos (Dobos, 46.), Hajdú (Dragoner, 74.) – Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Pejovic, Hadaró – Terbe (Gera, 74.), Krausz – Harsányi (Hudák, 60.), Gyurkits, Bukovics (Bachesz, 74.) – Tóth-Gábor (Szabó, 60.). Megbízott edző: Németh Zsolt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram