Hosszabbítottunk Helesfay Donáttal

Rutinos kapusunk továbbra is a PMFC-ben folytatja pályafutását.

Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, akire joggal mondhatjuk, hogy az állandóságot képviseli klubunknál. 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőrünk 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be együttesünk kapujában, majd néhány évnyi kitérőt követően 2019 nyarán tért haza, s azóta is csapatunk elsőszámú hálóőreként bizonyítja páratlan tudását.

– Nagyon örülök, hogy meghosszabbítottuk a szerződésemet. A PMFC a nevelőegyesületem és innen is szeretnék majd visszavonulni – kezdte kapusunk. – Jól érzem magam a klubnál, szeretek Sólyom Csabával együtt dolgozni, és ahogy a mellékelt ábra is mutatja, eredményes a közös munkánk. Ehhez persze elengedhetetlenek a jó és szervezett csapat, ami szintén évről évre biztosított.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A pécsi színekben szépen lassan a 150. bajnoki mérkőzéséhez közeledő Helesfay Donát számtalanszor mutatott már be komolyabbnál komolyabb védéseket, s a jobb idők mellett a nehezebb szakaszokban is higgadtságot és magabiztosságot sugall a gólvonal előtt. Tudja, hogy tapasztalt játékosként hátulról irányítva segítenie kell a társaknak, akik történjék bármi is, mindig számíthatnak rá.

– Mindig csapatban gondolkodom és eredményesek is csak így tudunk lenni. Az idei szezonban mi rendelkezünk a legkevesebb kapott góllal, ezt szeretnénk addig nyújtani, ameddig csak lehetséges. Ebben nem csak nekem és a védelemnek, hanem a csapat minden tagjának megvan az érdeme. Abban is egészen biztos vagyok, hogy javulni fog a támadójátékunk és feljebb lépünk a tabellán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Egy biztos, kapusunk teljes odaadással és érőbedobással végzi munkáját a mindennapi edzések, valamint a mérkőzések során. Eltökéltségét bizonyítja, hogy elfogadva újabb szerződéshosszabbítását, továbbra is biztosan a PMFC kapuját védi majd Helesfay Donát, aki aktív pályafutása mellett tudatosan készül a futball utáni életére is, hogy a kesztyű szögre akasztása után gyógytornászként dolgozzon.

– Addig szeretnék védeni ameddig csak lehet, és amíg jól is esik a testemnek. A családom mindenben támogat, miközben lassan befejezem a gyógytornász képzést, a jövőben pedig szeretnék a klub kötelékében maradni és Szabó Dóritól eltanulni a szakma fortélyait. Szenzációs munkát végez, nála a legjobb kezekben vagyunk. Szerencsére most is jó formának örvendek. Szóval: Előre Munkás!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram