Pont nélkül maradtunk Szegeden

Az őszi szezon utolsó fordulójában 1-0-ra alulmaradtunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában.

NB II-es labdarúgócsapatunk advent első vasárnapján az augusztus vége óta veretlen Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában. Kulcsár Árpád vezetőedzőnk négy helyen változatott a Budafok elleni győztes kezdőcsapatához képest, az egy meccsre eltiltott Rácz helyett ezúttal Takács kapott helyet, valamint bekerült Hudák, illetve Bukovics és Gera is, így PMFC a Helesfay – Terbe, Takács, Pejovics, Majnovics – Krausz, Hudák – Bukovics, Bachesz, Harsányi – Gera összeállításban futottunk ki a Szent Gellért Fórum gyepére.

Csípős hideg téli időben indítottuk útjára a labdát ezúttal tiszta pirosban játszva. A 10. percben megszerezték a vezetést a Tisza-partiak. Borvető elől Takács igyekezett fedezni a labdát a tizenhatoson belül, míg a kifutó Helesfayn átesett a hazai támadó, emiatt Kovács játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyes elvégzését Gajdos vállalat magára, aki ballábbal a balra vetődő Helesfay mellett kissé jobbra, a háló felső részébe vágta a játékszert, 1-0. Csakúgy, mint idén áprilisban, ezúttal is Gajdos talált be ellenünk, ami tavasszal győzelmet jelentett a szegedieknek.

A 24. percben Helesfaynak kellett bravúrt bemutatnia, a napokban szerződését meghosszabbító rutinos kapusunk nagyot nyújtózva tolta ki szögletre Haris távolról elvégzett és a hálónk jobb oldalába tartó labdáját. A 38. minutumban a házigazdák gólszerzője, Gajdos csúszott be páros lábbal Hudáknak a tizenhatosunkon belül, az esetet szerencsére megúszta sérülés nélkül középpályásunk, míg a szabálytalankodó csongrádi játékos sárga lapot kapott tettéért. A szünetig nem alakult ki komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, így 1-0-s hátránnyal fordulhattunk.

A félidőben kettőscserét hajtottunk végre, Majnovics és Bachesz helyére Hadaró és Szabó érkezett. Az 51. perc szegedi lehetőséget hozott, egy balról a hosszúra átívelt labdát Palincsár fejelhetett kapura meglehetősen tisztán, azonban Helesfay jól zárta a szöget és magához ölelte a játékszert. A 63. percben a támadószekción igyekezett frissíteni vezetőedzőnk, aki Bukovics és Gera helyére Vast és Tóth-Gábort küldte pályára. A cserék bevetése érezhető javulást hozott előre játékunkban, azonban komoly próba elé így seem tudtuk állítani Molnár-Farkas kapust.

A 72. percben ellentámadást vezethettek a hazaiak, majd a jobb oldali beadás után Palincsár alá szorult a labda az ötösön, hatalmas helyzete ellenére azonban nem tudott mit kezdeni, a gólvonalról kifutó Helesfay pedig tisztázott. A 78. percben utolsó cserénket is kihasználva Harsányi helyett Gyurkits érkezett. A 86. percben Szabó tekerte kapura jobboldali szögletét, amit a szegediek kapusának kellett újabb sarokrúgásra tisztázni a rövidnél. A végén Könczey lehetősége szállt mellé, így nem változott az eredmény. Javítás december 10-én a sereghajtó Mosonmagyaróvár vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Szeged, Szent Gellért Fórum, 812 néző. Vezette: Kovács (Csatári, Nagy)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Gajdos (10. – 11-esből)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera N., Nagy Zs., Szilágyi, Kővári – Márkvárt, Haris – Papp (Tóth. 80.), Gajdos (Nyári, 93.), Palincsár (Könczey, 88.) – Borvető (Radics, 46.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovics, Majnovics (Hadaró, 46.) – Krausz, Hudák – Bukovics (Vas, 63.), Bachesz (Szabó, 46.), Harsányi (Gyurkits, 78.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 63.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Fénykép: szcsga.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram