Lejátszottuk első téli edzőmeccsünket

A HNK Vukovar elleni felkészülési találkozón megszületett az év első PMFC-gólja, amelyet Szabó Máté szerzett.

NB II-es labdarúgócsapatunk szombat délután napsütéses, ugyanakkor csípős téli hidegben játszotta le idei első felkészülési mérkőzését, melynek alkalmából a horvát másodosztály 3. helyén álló HNK Vukovar 1991 együttesét fogadtuk a Stadion utcai műfüves pályán. Akadtak hiányzóink, köztük Kulcsár Árpád vezetőedzőnk, aki betegség miatt volt kénytelen távoli maradni, valamint több játékosuk kisebb sérülésből kifolyólag nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, ugyanakkor a kékmezesek ellen lehetőséget kaptak sajátnevelésű fiataljaink mellett próbajátékosok is.

Több lehetőséget alakítottunk ki a mérkőzés elején, Hudák mellett Sinanovic is próbára tette a vendégek védelmét, ugyanakkor meddő mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. A fordulást követően mindkét oldalon cseréket eszközöltek, majd egy kezezés miatt jogosan végezhettünk büntetőt, amit az 52. percben Szabó értékesített higgadtan a háló középébe rúgva a játékszert, ezzel egyben megszerezve az előny mellett a 2024-es esztendő első PMFC gólját. A 65. percben a fiataljaink kaptak lehetőséget a pályán, míg a vendégek szinte teljes sort cseréltek.

A Vukovar játéka ekkortól érezhetően megváltozott, erősebb összeállításukat beküldve igyekeztek góllal válaszolni, ellenben Varasdi több ízben is remek védést mutatott be a gólvonal előtt. A 70. percben a Duna-partiaknak előbb egy oldalszabadrúgás után kipattanót labdát sikerült közelről a hálónkba juttatniuk, míg a 90. minutumban pontrúgásból vették be a kapunkat, ami után már nem jutott idő újabb középkezdésre. Csapatunkra jövő héten két edzőmérkőzés is vár, előbb szerdán a Kaposvárt, szombaton pedig a Kozármislenyt fogadjuk egyaránt hazai közönség előtt.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 100 néző.
PMFC – HNK Vukovar 1991 1-2 (0-0)
Gsz.: Szabó (52. – 11-esből), illetve Tabinas (70.), Mustedanagic (90.)

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. PMFC 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas – Soós (Ócsai, 65.). Edző: Németh Zsolt.

– Sérülés miatt több hiányzónk volt, ellenben örömteli, hogy sok sajátnevelésű fiatalunknak tudtunk játékpercet biztosítani. Az edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Reményeink szerint hiányzóink mihamarabb visszatérnek, miként nagyon várjuk vissza Kulcsár Árpád vezetőedzőnket, akinek a csapat és a stáb nevében mielőbbi jobbulást kívánunk – nyilatkozta az előkészületi találkozót követően Németh Zsolt asszisztens edzőnk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram