Jámbor László a PMFC új sportigazgatója

A szakmai háttér tovább erősödik NB II-es labdarúgócsapatunknál! Örömmel jelentjük be, hogy klubunk sikeresen megállapodott az ősszel tanácsadóként segédkező Jámbor Lászlóval, aki ezentúl sportigazgató lesz a PMFC-nél. Természetesen továbbra is a legmagasabb szinten számítunk Tóth Attila szolgálataira is, aki tavaszig biztosan marad kötelékünkben, ő játékos megfigyelői munkakörben tevékenykedik.

Jámbor László, a PMFC újdonsült sportigazgatója több mint három évtizede dolgozik a labdarúgásban, teljesítménynövelésért felelős szakemberként és erőnléti edzőként. Legnagyobb sikereként az Ajax futballcsapatával a bajnoki címek mellett BL-t, UEFA-kupát, világkupát és európai szuperkupát nyert. Hollandián kívül aktívan tevékenykedett Szaúd-Arábiában, Monacóban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Törökországban, Üzbegisztánban, valamint Grúziában.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A szakember volt az MLSZ sportágfejlesztési igazgatója is, valamint a válogatottnál asszisztensedző. Jámbor László korábban a világ számos elismert edzőjével dolgozott együtt, többek között Leo Beenhakkerrel, Louis Van Gaallal, Morten Olsennel vagy Ronald Koemannal, továbbá olyan kiváló trénerek munkáját is segítette, mint Bölöni László, Erwin Koeman és Sota Arveladze. Jámbor Lászlóval hamarosan részletes bemutatkozó interjút olvashatnak a pmfc.hu-n!

További változás klubunk életében, hogy három játékosunktól, ha nem is mindegyikőjüktől véglegesen, de elköszöntünk. Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Hornyák Marcellel, és szintén megköszöntük a PMFC-ért kölcsönszerződéssel végzett munkáját Gyurkits Gergőnek, aki távozott Pécsről. Végezetül meghosszabbítottuk lejáró kontraktusát Svedyuk Alexnek, aki tavasszal ideiglenesen a BFC Siófoknál folytatja pályafutását.

Mindeközben klubunk a háttérben folyamatosan azon dolgozik, hogy megerősítse elsősorban a felnőtt NB II-es labdarúgócsapat támadószekcióját. Jelenleg is több játékossal állunk tárgyalásban, ugyanakkor, ahogy azt szurkolóink már megszokhatták, miként a múltban, úgy a jövőben is minden esetben a szerződéskötést követően adunk tájékoztatást az új igazolások érkezéséről. Így a február 14-ig tartó téli átigazolási időszakban is érdemes lesz figyelemmel kísérni felületeinket.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram