Döntetlen a Kozármisleny elleni edzőmeccsen

NB II-es labdarúgócsapatunk szombaton a szintén másodosztályú HR-Rent Kozármisleny ellen játszotta le harmadik téli felkészülési találkozóját. Bár ezúttal is akadtak hiányzóink, köztük Kulcsár Árpád vezetőedzőnk, aki várhatóan mihamarabb visszatérhet, a szakmai stáb igyekezett szinte mindenkinek kellő játékpercnyi meccsterhelést biztosítani.

Lendületesen kezdtük a Stadion utcai összecsapást, a próbázó Kántor mellett Bukovics és Szabó is veszélyeztetni tudott a mislenyi kapura, míg a vendégek negyedóra elteltével egy kavarodás után a kapufát zörgették meg. A 21. percben kényszerű cserét hajtottunk végre, Szeles kisebb sérülést szenvedve jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, akit emiatt Krausz váltott.

A 39. percben aztán éppen középpályásunkat buktatták a tizenhatoson belül, Becséri játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Harsányi állt, támadónk lapos és erős lövése azonban a jobb kapufa tövéről kifelé pattant, így bár az első félidő során közelebb álltunk a gólszerzéshez, 0-0-s döntetlennel fordulhattunk.

A térfélcserét követően a kék-fehérek is büntetőt rúghattak, amit a 61. percben Kirchner helyezett a hálónk közepébe, 0-1. Nem sokkal utána ellenben egyenlíteni tudunk, ugyanis a 64. minutumban egy szemfüles labdaszerzést követően Harsányi elé került a labda, aki a védők vonalából kilépve kissé jobbról, 10-ről kilőtte a hosszú alsót, 1-1.

A folytatásban mindkét fél igyekezett a saját maga javára eldönteni a találkozót, azonban újabb találat már nem született. Csapatunk legközelebb ismét hazai közönség előtt játszik majd tesztmérkőzést, az előzetes tervek szerint január 27-én, szombaton 11:30-tól az NB III Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrincet fogadjuk a Stadion utcában.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 150 néző. Vezette: Becséri.
PMFC – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)
Gsz.: Harsányi (64.), ill. Kirchner (61. – büntetőből)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 70.) – Terbe (Varga, 70.), Takács, Pejovics (Bachesz, 61.), Majnovics – Hudák, Szeles (Krausz, 21.) – Harsányi, Bukovics (Nagy T., 46.), Szabó – Kántor (Gera., 61.). Asszisztens edző: Németh Zsolt.

– Jó iramú felkészülési találkozót játszottunk a Kozármislennyel. A hangsúly ezúttal is a meccsterhelésen volt, emiatt több játékosunk kilencven percet kapott a pályán. Elégedettek vagyunk a csapat hozzáállásával – nyilatkozta a találkozót követően Németh Zsolt asszisztens edzőnk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram