[bdp_ticker ticker_title="Eredmény" category="eredmeny"]

Győzelemmel zártuk a téli felkészülést

Hátrányból fordítva 3-1-es sikert arattunk a Szentlőrinc elleni utolsó előkészületi összecsapásunkon.

NB II-es labdarúgócsapatunk szombaton negyedik, egyúttal a téli felkészülési időszak utolsó edzőmérkőzésének alkalmával az NB III Dél-Nyugati csoportjának bajnokaspiránsát, a Szentlőrinc együttesét fogadta. Kulcsár Árpád vezetőedzőnk sérülés és betegség miatt ezúttal is több játékost volt kénytelen mellőzni, ugyanakkor lehetőséget kaptak próbázók is a heves széllökésekkel tarkított összecsapás során.

A találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést, a 3. percben egy szögletet követően megcsúszatott labda Kiss-Szemán elé került, aki a jobb kapufa közvetlen közeléből a jó irányba vetődő Helesfay felett a felsőléc alá vágta a játékszert, 0-1. Ezt követően többször is eljutottunk a vendégek kapujáig, ám kialakított helyzeteinket nem sikerült értékesíteni.

A 30. percben azonban jött az egyenlítés. Bukovics jobboldali beadásába kézzel értek bele, a megítélt büntetőből pedig Szabó higgadtan a bal alsóba helyezte a labdát, 1-1. A szünet után nem maradt el a fordítás sem, a próbázók közül a 20 esztendős üzbég-kanadai kettős állampolgárságú Habibullah mutatta meg magát, mégpedig azzal, hogy az 53. percben 16-ról látványos góllal zárta akciónkat, 2-1.

A 77. percben Takács tizenhatoson belüli lövését egy becsúszva menteni igyekvő fehérmezes vendégvédő blokkolta kézzel, emiatt ismét büntetőt rúghattunk, amit Hudák helyezett a háló középébe, beállítva a 3-1-es végeredményt. NB II-es csapatunk győzelemmel zárta a téli felkészülést, s legközelebb már tétmérkőzés alkalmával lép pályára. Február 4-én a Siófok ellen itthon indítjuk a tavaszi szezont.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpont, 100 nőző. Vezette: Zierkelbach (Bizderi, Georgiu)
PMFC – Szentlőrinc 3-1 (1-1)
Gsz.: Szabó (30. – büntetőből), Habibullah (53.), Hudák (77. – büntetőből), ill. Kiss-Szemán (3.)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Krausz, Majnovics – Szeles, Hudák – Harsányi, Bukovics, Szabó – Kántor. Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Csereként pályára lépett: Varga B., Gera, Szalka, Habibullah, Hadaró, Rácz B.

Szentlőrinc: Szmola – Miklós, Sághy, Keresztes, Kiss-Szemán, Hleba, Kesztyűs, Múcska, Grabant, Novák, Szabó. Vezetőedző: Pichler Gábor

Csereként pályára lépett: Héninger, Kiss M., Havas, Tamás, Erdész, Csörgő, Németh, Mahler, Kiss K.

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram