Rácz Balázs hazatért a PMFC-hez

A 20 esztendős, pécsi születésű utánpótlás válogatott támadó az élvonalban szereplő DVSC-től igazolt vissza hozzánk.

Megvan a 2024-es esztendő első igazolása: klubunk mindenben megállapodott a DVSC-vel és Rácz Balázzsal, akinek személyében utánpótlás válogatott támadóval bővült a PMFC kerete. A focista 2004. január 14-én látta meg a napvilágot Pécsett, s pályafutását elég korán kezdte, mindösszesen 4 esztendős volt, amikor már a PMFC-ben pallérozódott. Innen a Kozármisleny érintésével az FTC utánpótlásában került, ahonnan a Honvéd igazolta le. A felnőttek között 17 évesen mutatkozott be, kispesti színekben 3 bajnoki mérkőzésen játszva 3 gólt szerzett az NB III-ban.

A támadó ezt követően is a fővárosi piros-feketék második csapatát erősítette, 15 bajnokin pályára lépve újabb 5 találatot jegyzett, tehetségével pedig felhívta magára a Loki figyelmét, így 2022 telén leigazolta őt az NB I-ben szereplő DVSC, ahol 4 alkalommal, az MTK, az Újpest, a Ferencváros és a Puskás Akadémia elleni összecsapások során kapott lehetőséget az élvonalban. Egy év múlva az NB II-ben a feljutásért küzdő Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgója lett, ahol kölcsönben játszva fél szezon alatt 10 másodosztályú mérkőzés alatt 3 gólt jegyzett.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Rácz Balázsra eközben a korosztályos válogatottakban is számítottak, az U18-as nemzeti együttesben 5-ször ölthette magára a címeres mezt, ráadásul 2-szer eredményes tudott lenni, később pedig 2 találkozón az U19-es válogatottban is lehetőséget kapott. A támadó legutóbbi félévét a DVSC kölcsönjátékosaként Kozármislenyben töltötte, ám betegség miatt ősszel csupán 3-szor kezdőként, 2-szer pedig csereként lépett pályára az NB II-ben. Rácz Balázs leigazolásával klubunknak sikerült egy újabb pécsi kötődésű focistát hazacsábítani, aki 9-es számmal játszik majd a PMFC-ben.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy hazaigazolhattam Pécsre, ami minden tekintetben az otthonom. Itt születtem, itt él a családom és már kisgyermekként a PMFC-ben kezdtem el focizni – nyilatkozta honlapunknak a szerződéskötést követően Rácz Balázs. – Régóta dédelgetett álmom valósul meg azzal, hogy magamra ölthetem a felnőtt csapat mezét. Szeretnék minél előbb bemutatkozni a bajnokságban és a csapat segítségére lenni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a tavaszi szezonban. Igyekszem magamból kihozni a maximumot, mert szívügyem a PMFC!

Balázs, üdvözlünk újra a PMFC-ben és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Rácz Balázs
Születési idő: 2004.01.14.
Születési hely: Pécs
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 187 cm
Testsúly: 80 kg
Mezszám: 9
Előző klubja: DVSC

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram