Döntetlennel indult a tavasz

Fordulatos mérkőzésen csapatunk 2-2-es döntetlent játszottunk a Siófok elleni hazai szezonnyitón.

Vasárnap délután itthon kezdte el a tavaszi szezont NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a BFC Siófok együttesét látta vendégül a Stadion utcában. A 2024-es esztendő első bajnoki mérkőzésén Kulcsár Árpád vezetőedzőnk a Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics – Szeles, Hudák – Harsányi, Bukovics, Szabó – Gera kezdőnek szavazott bizalmat, két új igazolásunk, Rácz Balázs és Miknyóczki Ádám pedig a kispadon kapott helyet.

Az első negyedórában jobbára együttesünk akarata érvényesült, majd a 16. percben Terbe jobbról érkező beadásába egy sárga mezes védő csúszott bele, majd pedig Winternek kellet tisztázni Gera elől. A 22. percben megszereztük a vezetést, Harsányit ugratták ki a társak, csapatkapitányunk jobbról a tizenhatosra belépve remekül emelte át Wintert, 1-0. Harsányi egyúttal szezonbeli 3. gólját szerezte meg, Előnyünk sajnos nem tartott ki sokáig, Takács a tizenhatosunkon belül buktatta Gyurkitsot, amiért Katona játékvezető büntetőt ítélt a sárga mezes vendégeknek.

A labda mögé Kitl állt, aki a 29. percben a bal alsóba rúgta a játékszert, 1-1. A 33. percben egy rövid hazaadásra Németh csapott le, a vizitálók támadója pedig a Helesfayról felpördülő labdát az üresen maradt hálónkba passzolta, 1-2. A 37. minutumban Szabó tekert kapura balról, ám Winter megfogta középre szálló labdáját.Az első játékrész hosszabbításában Pejovic szánta rá magát egy távoli lövésre, de a vendégek kapusa visszaütötte a labdát a mezőnybe.

A térfélcseréet követően egy helyen változtattunk, Gera helyett a frissen hazaigazolt Rácz Balázs lépett pályára, aki egyúttal debütált a PMFC felnőtt gárdájában. Változatlan elánnálan folytattuk a második félidében, ami több helyzetben is megmutatkozott. Az 52. percben Harsányi labdája szállt be a vendégek kapuja elé jobbról, ami Szabó elé pattant, de támadónk ballábas kísérlete elment a háló előtt. A 60. percben újabb téli érkezőnk mutatkozott be piros-feketében, mégpedig Miknyóczki Ádám személyében, aki Szabót váltotta.

A 68. percben Pejovic került ígéretes helyzetbe a siófokiak tizenhatosán belül, de lapos lövésébe Vékony bele tudott lépni. A 71. percben a korábban a Balaton-partján is szereplő Krausz jött be, aki Szelest váltotta. A 79. percben Miknyóczki eresztett meg távolról egy lövést, ami veszélyesen szállt el Wintér kapuja felett. Alig egy minutummal utána Harsányi tette be középre a labdát, Hudák fejese azonban a somogyiak hálóőrének kezei között kötött ki. A 83. percben Hudák és Majnovics helyén Vas és Hadaró folytatta.

Végül nem maradtunk pont nélkül, ugyanis a 88. percben Hadaró csúszatásából Pejovic talált be közelről, beállítva a 2-2-es végeredményt. A pontszerzéshez kellettek Hleesfay második féldiben bemutatott védesei, valamint a siófokiak hosszabbításban elpuskázott lehetősége is. A találkozót végül emberhátrányban fejeztük be, kisebb kakaskást követően Hadaró kapott piros lapot a hajrában.  Cspatunk legközelebb ismét hazai pályán játszik, február 11-én, vasárnap 14:00 órakor a Kolorcity Kazincbarcika SC-t látjuk vendégül a PMFC Stadionban.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona (Kulman, Ring)
PMFC – BFC Siófok 2-2 (1-2)
Gsz.: Harsányi (22.), Pejovic (88.) ill. Kitl (29. – büntetőből), Németh (33.)
Piros lap: Hadaró (92.)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics (Hadaró, 83.) – Szeles (Krausz, 71.), Hudák (Vas, 83.) – Harsányi, Bukovics, Szabó (Miknyóczki, 60.) – Gera (Rácz B., 46.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád

BFC Siófok: Winter – Varjas, Hegedűs, Vékony – Svedjuk (Szedlár, 87.), Kitl, Kovács B., Varga Bence – Major, Németh, Gyurkits (László, 71.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram