Vereség a Kazincbarcikától

Vasárnap itthon folytatta a bajnokság tavaszi küzdelmeit NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a tabellán közvetlenül előttünk álló Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadta a Stadion utcában. Kulcsár Árpád vezetőedzőnk két helyen változtatott a legutóbbi összeállításunkhoz képest, az előző körben a Siófok ellen cserekét debütáló Rácz Balázs és Miknyóczki Ádám ezúttal a kezdőben kapott helyet, így a borsodiak ellen a Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics – Szeles, Hudák – Harsányi, Bukovics, Miknyóczki – Rácz Balázs összeállításban léptünk pályára, míg Hadaró, Rácz László és Krausz eltiltása miatt hagyta ki a találkozót.

A 15. percben Miknyóczki húzott befelé balról, majd 20-ról a kapu jobb alsója felé lőtt, Tóth azonban megfogta a labdát. A 36. percben Bukovics verte meg remekül emberét, majd jobbról középre tálalt, Szeles elől azonban Szekszárdi bevetődve mentett óriásit az ötösnél. Az első félidő hajrájában aztán Helesfay tartotta meccsben csapatunkat, aki előbb Pinte közeli lövését, majd az ellenfél támadójának fejesét is bravúrosan hárítani tudta a gólvonal előtt. A térfélcserét követően az 52. percben Miknyóczki bal oldali beadása találta meg remekül Hudákot, aki a rövid alsót vette célba fejjel, de csúsztatását Tóth bravúrral leérve blokkolni tudta.

A 60. percben Vas érkezett Harsányi helyére, míg a csapatkapitányi karszalag Pejovicra került át. A 61. minutumban a kazincbarcikaiak kerültek előnybe, Kotula húzott el a bal szélen, beadása az ötös hosszú sarkán találta meg Pintét, aki a kapuba bólintott, 0-1. Ezt követően Tóth-Gábor váltotta Hudákot. A 64. percben egy látványos és védhetetlen találattal megduplázták előnyüket a vendégek, jobbról Pethő zúdította a hálónk jobb felébe a labdát, 0-2. Sajnos a 67. percben már hárommal húztak el a borsodiak, Csatári lépett ki közepén, majd 16-ról nagy erővel kilőtte a jobb alsót, 0-3. Negyedórával a vége előtt Rácz és Szeles helyett Szabó és Bachesz érkezett a pályára.

A 80. percben Pekár vette célba a kapunkat, labdáját Helesfay tisztázta szögletre. A 83. percben a csereként érkező Szabó gurította le okosan szabadrúgását Pejovicnak, aki jobbról, 12-ről egyből lőtt, ám Tóth lábait összezárva nagyot hárított. A végeredmény már nem változtatott a lefújás pillanatáig. Mindez azt jelentette, hogy a PMFC elszenvedte idei első vereségét, egyúttal először maradtunk alul a Kazincbarcikával szemben a másodosztályban. Folytatás és javítási lehetőség február 19-én, hétfőn 20:00 órakor a Vasas FC ellen az Illovszky Rudolf Stadionban. Az angyalföldi összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti!

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 350 néző. Vezette: Gaál (Király, Kiss)
PMFC – Kolorcity Kazincbarcika SC 0-3 (0-0)
Gsz.: Pinte (61.), Pethő (64.), Csatári (67.)

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics – Szeles (Bachesz, 75.), Hudák (Tóth-Gábor, 63.) – Harsányi (Vas, 60.), Bukovics, Miknyóczki – Rácz B. (Szabó, 75.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád

Kolorcity Kazincbarcika SC: Tóth – Szekszárdi, Heil, Papp (Dobozi, 70.), Kotula – Székely (Ternován, 20.), Csatári, Kártik (Pekár, 70.), Süttő (Csilus, 78.) – Pethő (Gante, 78.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram