Gyánó Lili debütált az U19-es válogatottban

A PMFC védőjével a soraiban kezdte meg portugál túráját az U19-es leány nemzeti együttes. A korosztályos válogatott elsőként a lengyelekkel mérkőzött meg az Algarve-tornán. A felkészülési találkozón Szarvas Alexandra szövetségi edző több újoncot avatott, küztük 2006-os születésű hátvédünknek, Gyánó Lilinek is a kezdőben szavazott bizalmat, aki végigjátszotta mérkőzést.

U19, felkészülési mérkőzés, Portugália
Lengyelország-Magyarország 3-0 (1-0)

Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) – Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála – Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)

Szarvas Alexandra, szövetségi edző: Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadó játékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk játékukat tekintve, viszont sprint sebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak.

A válogatott szombaton 12:00 órakor az osztrákok ellen, jövő kedden 14:00 órakor pedig a házigazda portugálok ellen lép pályára.

Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram