Elvitte a három pontot az Ajka

Vitatható körülméynek között szenvedtünk hazai pályán 1-0-s vereséget a bajnokság 22. fordulójában.

NB II-es labdarúgócsapatunk immár Mátyus János vezetésével fogadta vasárnap délután a tavasszal hibátlanul szereplő FC Ajka együttesét a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában. A PMFC kispadján debütáló vezetőedzőnk a Helesfay – Takács, Krausz, Pejovic, Majnovics – Terbe, Hudák – Lacza, Gera, Harsányi – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat, Rácz László ugyanakkor sérülés, Hadaró Valentin pedig eltiltás miatt hiányzott a zöld-fehérek elleni összecsapásról. A találkozón eleinte a két tizenhatos között zajlott a játék, mígnem a 12. percben Hudák ugratta ki a védők közül Harsányit, aki ígéretes helyzetbe kerülhetett volna, ám Szabados jól érkezett ki felszedte előle a játékszert.

A 15. percben a fehérmezes vendégek közül Csizmadia eresztett meg egy lapos lövést 25 méterről, ami a jobb alsó irányába tartott, ám Helesfay bele tudott ütni és szögletre mentett. A gyorsan elvégzett sarokrúgást követően kapusunknak kellett ismét játékba avatkoznia, ám rutinos hálóőrünk magabiztosan húzta le a labdát az ötösnél. A 25. percben ismét egy balról elvégzett szögletet követően veszélyeztettek az ajkaiak, ezúttal Jagodics próbálkozott kapura csúszatni, de labdája mellészállt. A 32. percben nem sokon múlott vezetésünk megszerzése, szabadrúgást végezhettünk kissé jobból, 19-ről, amit Pejovic tűzött kapura, azonban Szabados látványos vetődéssel és egyben óriási bravúrral fölé tudta tolni a gólba tartó labdát.

A 37. minutumban ismét komoly lehetőséget alakítottunk ki. Hudák passzolta a labdát a tizenhatos előterében Harsányi elé, aki pedig kapura tekerte azt, a labda viszont Jagodics fejéről irányt változatott és így oda lett a helyzet. A folytatásban is támadásban maradtunk, sőt, nem sokkal később a tizenhatoson belül Gerát nem tudtak megállítani a vendégek, majd Tóth-Gábor elé került a labda, lövését azonban kézzel blokkolták. Hiába jelezte mindenki Tar szabálytalanságát, a játékvezető sípja néma maradt. Igyekezetünk ellenére az első félidő során nem tudtuk bevenni az Ajka kapuját, ennek következtében gólnélküli döntetlennel vonult szünetre Mátyus János trenírozta gárdánk.

A térfélcserét követően az 50. percben Nagy próbálta meg Helesfayt megtréfálva a kapunkba emelni a labdát, azonban kísérlete a háló tetején landolt. Bő egy órányi játékot követően élt először vezetőedzőnk a csere adta lehetőséggel, a 62. percben Szabó váltotta Gerát. A 64. perc eseményei megpecsételték sorsunkat, Krauszt ütközte le Szarka, a játékvezető tovább engedte az eseményeket, Szarka pedig a saját térfeléről ívelt az üresen maradó kapunkba. Helesfay hiába futott vissza, már nem tudott menteni, 0-1. Nem vitás, több szempontból is ritkán látható gólt szereztek a vendégek, de hozzátartozik, hogy Krausz ápolása miatt percekig állt a játék, akit hordágyon vittek le a pályáról.

Innen aztán igazán nehéz helyzetbe kerültünk, ráadásul a 68. percbe kényszerű okokból cseréhez kellett folyamodnunk, egyúttal debütált csapatunk új védője, Szekszárdi. Kisvártatva újabb frissítés következett, Harsányi és Lacza helyett Rácz és Miknyóczki folytatta. A hajrában az eredmény megtartására berendezkedő, és abból kontrára építő vendégeket végül nem sikerült feltörnünk. Mátyus János vezette NB II-es labdargúócsapatunk vitatható körülmények között maradt alul a zsinórban már ötödik mérkőzését megnyerő FC Ajkával szemben. Hamarosan jön az újabb erőpróba, március 3-án a Gyirmót FC Győr otthonába látogatunk a három pont és az első tavaszi siker reményében.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. Vezette: Móri (Bertalan, Király)
PMFC – FC Ajka 0-1 (0-0)
Gsz.: Szarka (64.)

PMFC: Helesfay – Takács, Krausz (Szekszárdi, 68.), Pejovic, Majnovics – Terbe, Hudák – Lacza (Miknyóczki, 79.), Gera (Szabó, 62.), Harsányi (Rácz B., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János.

FC Ajka: Szabados – Tóth, Tar, Jagodics, Csemer (Prséginger, 95.) – Kenderes (Görgényi, 46.) – Babos (Forgó, 95.), Csizmadia, Tajthy (Sejben, 57.), Nagy (Pantovic, 77.) – Szarka. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram