Bosszantó vereség Gyirmóton

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a tavaly november eleje óta veretlen és jelenleg az élmezőnyhöz szorosan zárkózó Gyirmót FC Győr otthonába látogatott. Mátyus Jánosnak hat hiányzóval kellett számolnia, Rácz László mellett ugyanis Majnovics Martin, Szeles Tamás és Krausz Raul sérülés, Hadaró Valentin, valamint Hudák Martin pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára a kék-sárgák elleni idegenbeli találkozón. Mindezek türkében vezetőedzőnk a Helesfay – Takács, Szekszárdi, Pejovic, Lacza – Terbe, Bachesz – Szabó, Harsányi, Miknyóczki – Tóth-Gábor kezdőnek szavazott bizalmat a vasárnap délutáni összecsapás alkalmával.

Az erős széllökésekkel tarkított mérkőzés első helyzetét a hazaiak alakították ki. Az első minutum végén egy gyirmóti összjátékot követően Soltész az ötösünk jobb sarkától tette kapura a labdát, ám balkülsős kísérleténél Helesfay jól zárta a szöget és hárítani tudott, majd pedig Pejovic tisztázott szögletre. Ezt követően kiegyenlítettük az erőviszonyokat, de újabb lehetőségig a hazaiak jutottak. A 19. percben Erdei került helyzetbe, 8 méterről leadott lövését viszont a jó ütemben kimozduló Helesfay remekül blokkolta. Hasonlóan jól zárt a tiszta sárgában játszó hazai védelem is, így bár többször eljutottunk a pályaválasztók tizenhatosáig, nem született találat az első félidő során.

A térfélcserét követően változatlan felállásban, de nagyobb elánnal folytattuk a találkozót. Az 50. percben egy hosszan előreívelt labdát Szabó ért be a jobbszélen, majd Harsányinak tette vissza a játékszert, akinek lövése egy közbelépő védő lábában akadt el. Az 56. percben kettőscserét hajtottunk végre, Lacza és Tóth-Gábor helyén Gera és Rácz Balázs folytatta. A frissítést követően jó helyről végezhettünk szabadrúgást, amit kissé balról, 25-ről Miknyóczki tekert rá, labdája alig valamivel szállt el a felsőléc felett. A 60. percben Helesfay mutatott be ismételten egy fontos védést, rutinos hálóőrünk Polgár jobblábas, jobboldali löketét tolta ki nagyot nyújtózva szögletre.

A 63. percben Ráczot buktatták a tizenhatosra belépve, azonban Farkas játékvezető csak szabadrúgást ítélt. A vonalra letett labdát Gera nagy erővel lőtte kapura laposan, amit a hazai sorfalnak sikerült blokkolni. A 67. percben sarokrúgásunk során Helembai két kézzel rántotta le az ötösön belül Miknyóczkit, a piros lapot és tizenegyest érdemlő esetet azonban a sípmester nem látta szabálytalannak. Mindezek miatt is igen fájó volt, hogy a 73. percben egy bedobást követően Medgyes lövését még hárította Helesfay, ám a kipattanót Hudák közelről a hálónk közepébe továbbította, megszerezve ezzel evezetést a Gyirmót számára 1-0.

A 77. percben egy jobb oldali támadás végén Polgár lőtte középre a labdát, amit Adamcsek passzolt vissza Madarásznak, aki 7 méterről a bal alsónkba lőtt, 2-0. Kétgólos hátrányba kerülve kihasználtuk cserelehetőségeinket és Bachesz, Szabó és Miknyóczki helyére vezetőedzőnk Bukovicsot, Vast és Vargát küldte pályára. A 85. percben viszont sikerült a szépítés, miután egy 18 méterről megítélt szabadrúgást Harsányi tekert a jobb felsőbe, 2-1. Támadónknak ez volt szezonbeli 4. gólja. A hajrában az egyenlítést hajszolva Helembai igyekezett szerelni Harsányit, csakhogy a becsúszás közben a hazai játékos kézzel blokkolta a labdát a tizenhatoson belül, ami ismételten büntetlenül maradt…

Bár a vereség fájó és bosszantó, nem szabad sokáig búslakodni, ugyanis március 10-én a BVSC-Zuglót fogadjuk a másodosztály 24. fordulójában.

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 585 néző. Vezette: Farkas (Ifj. Varga, Nagy)
Gyirmót FC Győr – PMFC 2-1 (0-0)
Gsz.: (Hudák, 73.), Madarász (77.), ill. Harsányi (85.)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Polgár, Helembai – Madarász (Hajdú, 88.), Szőke, Kovács (Molnár, 58.) – Soltész, Erdei (Adamcsek, 58.), Medgyes. Vezetőedző: Tamási Zsolt.

PMFC: Helesfay – Takács, Szekszárdi, Pejovic, Lacza (Gera, 56.) – Terbe, Bachesz (Bukovics, 82.) – Szabó (Vas, 82.), Harsányi, Miknyóczki (Varga, 79.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 56.). Vezetőedző: Mátyus János.

Fénykép: gyirmotfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram