Kilenc játékossal mentettünk pontot

Csapatunk kettős emberhátrányban küzdve 1-1-es döntetlenre végzett itthon a BVSC-Zugló ellen.

NB II-es labdarúgócsapatunk a BVSC-Zugló együttesét fogadta hazai pályán a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. Mátyus János vezetőedzőnk a fővárosiak ellen sem számíthatott sérülés miatt Szelesre, valamint az előző hétvégén Gyirmóton húzódást szenvedő Helesfayra sem, ugyanakkor több korábbi hiányzónk visszatért, így a PMFC ezúttal a Varasdi – Terbe, Szekszárdi, Pejovic, Hadaró – Krausz, Hudák – Lacza, Harsányi, Miknyóczky – Tóth-Gábor összeállításban kezdte a roppant fontos a vasárnap délutáni bajnoki találkozót, amelyen a labdát a több egykori élvonalbeli játékost is a soraiban tudó vendégek indították útjára a Stadion utcában.

A találkozó első lehetősége a sárgamezes budapestiek előtt adódott, a 6. percben nem sikerült tisztázni Ihrig-Farkas elől, aki fordulást követően 18 méterről a kapunk bal oldalát vette célba. Varasdi ugyan elvetődött, de végül nem akadt védenivalója. A 8. minutummal két cselt követően Harsányi jobbról érkező lapos centerezését Tóth-Gábor nem érte le, Miknyóczki azonban lőtt volna, de csak egy védő lábát találta el a labda helyett az ötös magasságában. Alig telt el negyed óra a játékból, amikor védője szorításában Bacsa próbálkozott egy ollózó mozdulattal, azonban meglehetősen rosszul hatotta végre a mozdulatsort és Krauszt találta el a labdával.

A 39. percben hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, Tóth-Gábort indították a társak, aki szépen áthámozta magát Deutschon, majd 13-ról, jobbal megpróbálta elhúzni a játékszert Csenterics mellett, azonban a labda a kifutó kapusról mellé pattant. Az igyekezet ellenére az első negyvenöt percben nem tudtuk feltörni a vendégek védelmét, így gólnélküli állással vonulhattak pihenőre a csapatok. A szünetben egy helyen változtattunk, Lacza helyett Bachesz folytatta. Az 50. percben Szekszárdi rossz ütemben szerelte Kelement a büntetőterületünkön belül, Molnár játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. Az 52. percben labda mögé Hidi állt, a vendégek csapatkapitánya pedig a jobbra vetődő Varasdi mellett a hálónk bal felébe vágta a játékszert, 0-1.

Ha ez még nem lett volna elég, szabálytalansága miatt a sípmester második sárga után a piros lapot mutatta fel Szekszárdinak, így gól és emberhátrányban folytattuk az összecsapást. A 60. percben két helyen is frissített trénerünk, aki Miknyóczki és Hadaró helyett Szabót és Majnovicsot küldte pályára. A 67. percben Tóth találta meg a lövő rést Majnovics mellől, majd jobbról, 8-ról a rövid alsónkat célozta meg, azonban Varasdi remek ütemben leért és szögletre mentette a labdát. A 70. minutumban a jobb szögletzászló közeléből végezhettünk szabadrúgást, amit Hudák tekert kapura, ám Csenterics jól érkezett ki és lehúzta a labdát. A 72. percben emberhátrányban egyenlítettünk, Majnovics beadásából Hudák látványos, felollózós mozdulata nyomán a labda a jobb kapufáról pattant a bal alsóba, 1-1.

Ezzel ugyan visszajöttünk a meccsbe, ám a 76. percbe Krausz gyűjtötte be második sárgáját, emiatt kettős emberhátrányba kerültünk, ráadásul vezetőedzőnket is elküldték a kispadról. Mindehhez hozzátartozik, hogy az Krausz esetét megelőzően Bacsa kézzel tette maga elé a labdát… Kilenc emberrel küzdöttünk a mérkőzés végén, miközben Harsányi helyett hosszú kihagyást követően visszatért Rácz László, aki egyúttal ismét magára öltötte a csapatkapitányi karszalagot. A 85. percben egy kifejelt labdát Király küldött kapura 23-ról, ami a bal kapufánkon csattant. A hajrában utolsó cserénket is kihasználtuk, Tóth-Gábort Rácz Balázs váltotta. Az eredmény már nem változott, kettős emberhátrányban pontot mentettünk a BVSC-Zugló ellen.

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár (Vörös, Kiss)
PMFC – BVSC-Zugló 1-1 (0-0)
Gsz.: Hudák (72.), ill. Hidi (52. – büntetőből)
Piros lap: Szekszárdi (50.), Krausz (76.)

PMFC: Varasdi – Terbe, Szekszárdi, Pejovic, Hadaró (Majnovics, 60.) – Krausz, Hudák – Lacza (Bachesz, 46.), Harsányi (Rácz L. 79.), Miknyóczki (Szabó, 60.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 86.). Vezetőedző: Mátyus János.

BVSC-Zugló: Csenterics – Király, Vinicius, Deutsch, Poór – Hidi, Tóth K. – Kelemen (Mucsányi, 66.), Mitrovic (Szilágyi, 79.), Ihrig-Farkas (Tóth L, 79.) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás.

Fénykéép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram