Ellenfél-lesen: HR-Rent Kozármisleny

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában vasárnap 17:00 órától a PMFC Stadionban lépünk pályára.

A válogatott szünetet követően a 26. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonja. A húsvét vasárnapra eső játéknap alkalmával a PMFC a HR-Rent Kozármisleny ellen lép pályára itthon 17:00 órai kezdéssel. A kék-fehérekkel számtalan emlékezetes, legtöbb esetben kiélezett bajnoki csatát vívtunk az elmúlt tizenhét esztendőben, több megszakítással ugyan, de az NB III-ban hatszor, az NB II-ben pedig tizenegy alkalommal találkoztunk. Az összesített mérleg 10 pécsi siker, 4 döntetlen, és 3 kozármislenyi győzelem, a gólkülönbség 25-10 a javunkra.

Kizárólag a PMFC Stadionban lejátszott bajnoki mérkőzéseket nézve különösen impozáns az eredménysorunk a szomszédos város együttesével szemben, hiszen a harmad-, valamint a másodosztályt együttvéve 2 pontosztozkodás mellett 5 győzelem szerepel a nevünk mellett, miközben 16 rúgott gólunkkal szemben csupán 1 találatot kaptunk. Mindebből következik, hogy hazai pályán jobbára mindig sikerült bevennünk a mislenyiek hálóját, a legnagyobb arányú győzelmünket 2019-ben arattuk, amikor 6-0-s diadalnak lehettek szemtanúi a Stadion utcába kilátogató szurkolók.

A Kozármisleny az előző kiírást a 16. helyen zárta, ezért osztályozóra kényszerült: az Iváncsa elleni párharc hazai felvonását 1-0-ra elveszítette az együttes, ám idegenben 3-0-ra győzött, így bennmaradt a Merkantil Bank Ligában. Tavaly nyáron visszatért a kispadra Aczél Zoltán, akivel a mostani szezonban eddig remekül teljesít a gárda, 12 győzelemmel, 6 döntetlennel és 7 vereséggel, 42-29-es gólkülönbséggel, 42 ponttal az 5. helyen áll. Legeredményesebb játékosuk – a házi és az összetett góllövőlistát – 14 találattal vezető Kirchner Krisztián.

Vasárnapi vendégeink játékoskeretét vizsgálva több ismerős nevet is felfedezhetünk, ugyanis korábban játszott a PMFC színeiben Beke Péter, Gajág Gergő, Schuszter Ronald, Turi Tamás, Hegedűs Márk, Nagy Erik, Major Sámuel, Ipacs Péter, Füredi Szabolcs és Horváth Dániel is, míg a kék-fehérek szakmai stábjából megfordult Pécsett Aczél Zoltán, Wittrédi Dávid, Loch Krisztián, valamint Volcsányi Csaba és Végi Jenő is. A március 31-én, 17:00 órakor kezdődő PMFC – HR-Rent Kozármisleny bajnoki mérkőzésen számítunk szurkolóink támogatására!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram