Döntetlen a szomszédvári rangadón

Kétszer is hátrányból felállva sikerült egyeníltettünk az élmezőnyhöz tartozó Kozármisleny elleni összecsapáson.

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően hazai pályán folytatta a másodosztályú bajnokságot, a PMFC a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a HR-Rent Kozármislenyt látta vendégül a Stadion utcában. A húsvét vasárnapi rangadón remek volt a hangulat, több, mint 2000-en bíztatták a kedvenceket. Eltiltása okán ezúttal is csupán a lelátóról figyelhette a találkozót Mátyus János vezetőedzőnk, aki helyett Czinkon Szabolcs megbízott edzőként irányította gárdánkat.

A kék-fehérek ellen a Helesfay – Miknyóczki, Rácz L, Pejovic, Hadaró – Krausz, Terbe, Hudák – Harsányi, Rácz B., Szabó összeállításban kezdtünk. Azonban alig indult útjára a labda, máris a vendégek kerültek előnybe. A 2. percben egy labdaszerzést követően Schuszter védőink között kilépve iramodott meg, Helesfay mellett pedig 12-ről a jobb alsóba lőtt, 0-1. A 18. percben Hudák szabadrúgása veszélyesen szállt be jobbról, amiről a hosszúnál Pejovic nem sokkal maradt le.

A 20. percben viszont egy újabb rögzített szituációból sikerült egyenlítenünk. Hudák jobboldali szögletére a kapu előtt Miknyóczki üresen robbant be, fejese pedig védhetetlenül kötött ki a vendégek hálójába, 1-1. Játékosunk egyúttal első bajnoki gólját jegyezte a PMFC színeiben. Az örömünk sajnos nem tartott sokáig, hiszen a 26. percben Kirchner lőtte ki szépen balról, 15-ről a hosszú alsónkat. Helesfay hiába vetődött jó irányba, már nem tudta elérni a játékszert, 1-2.

A 30. percben rutinos hálóürünk remeklése kellett az eredmény megtartásához. Kirchner centerezett laposan balról, az alapvonal magasságából. Horváth alig egy méterre a kaputól csúszott bele a labdába, de kapusunk jól zárta a szöget és blokkolta a kísérletet. A 32. Hudák ugratta ki középen Szabót, aki elől Horváth nem tudott tisztázni, végül a mislenyiek kapusa, Lékai ütötte szögletre támadónk labdáját. Ekkor jött az újabb pécsi válasz, nem is akárhogyan.

A 33. minutumban újra egyenlített a PMFC, ráadásul csapatunk majdhogynem leutánozva első gólját. Történt ugyanis, hogy Hudák jobb oldali szöglete nyomán a vendégek hálóőre rosszul kapott bele a labdába, majd egy vendégjátékos fejelte ki a labdát, amire Harsányi jött, majd 10-ről, kapásból jobbal a jobb alsóba bombázott, 2-2. Támadónk ezzel már szezonbeli ötödik találatát jegyezte, de ami még ennél is fontosabb volt, hogy újra egálba hoztuk a baranyai rangadót még az félidő előtt.

A fordulást után változatlan összeállításban folytatták a csapatok a találkozót. Remek felfogásban kezdtük a második félidőt, az 51. percben Miknyóczki baloldali beadásánál Lékainak kellett lábbal tisztázni, majd alig egy perccel ezután Rácz Balázs kapott remek labdát a vendégek ötösénél, de Füredi blokkolta támadónk éles szögből leadott lövését. A 65. percben kettőscserét hajtottunk végre, Miknyóczki és Rácz Balázs helyén Majnovic és Bukovics érkezett frissítésként a játéktérre.

Az újabb gólszerzési lehetőségig a 71. percig kellett várni, ekkor Hudák lekészítéséből Krausz lőhetett középről, 14-ről, azonban ballábas lövése jócskán elszállt a vendégek kapuja felett. A 73. percben aztán egy jobbról beérkező labdát Harsányi ollózó mozdulattal továbbította kapura, ám Lékai jókor volt jó helyen és megfogta házi gólkirályunk próbálkozását. A 76. percben aztán Horváth piros lapot érően rántotta le Bukovicsot, emiatt emberelőnybe fejezhettük be a találkozót.

A kiállítás mellé megítélt szabadrúgást Hudák 18 méterről küldte rá, de jobb felsőbe tartó lövését Lékai hatalmas bravúrral a gólvonalról ütötte ki. Kisvártatva a vendégek hálója előtt alakult ki tömörülés, többen kezezést véltek, azonban Bana játékvezető nem látott szabálytalanságot. Jöhettek a mislenyiek, akik közül Daru előtt adódott nem kis lehetőség, ellenben Helesfay tisztázott. A 80. percben Bukovics lőtt középről, megpattanó kísérletét Lékia tornászta ki a jobb felsőből.

A rendes játékidő utolsó percében Daru hagyta ki a meccslabdát, majd pedig a hosszabbításban Tóth lövése szerencsénkre elszállt a kapunk mellett, így aztán kétszeri egyenlítésünk után 2-2-es döntetlennel zárult a Kozármisleny elleni rangadó, egyúttal megőriztük hazai veretlenségünket a kék-fehérekkel szemben. Folytatásban igen kemény találkozó vár ránk, április 8-án, hétfőn 20:00-kor a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC ideiglenes otthonában, Balmazújvárosban játszunk.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2200 néző. Vezette: Bana (Huszár, Máyer)
PMFC – HR-Rent Kozármisleny 2-2 (2-2)
Gsz.: Miknyóczki (20.), Harsányi (33.), ill. Schuszter (2.), Kirchner (26.)
Piros lap: Horváth (76.)

PMFC: Helesfay – Miknyóczki (Majnovics, 65.), Rácz L, Pejovic, Hadaró – Krausz (Tóth-Gábor, 81.), Terbe, Hudák – Harsányi, Rácz B. (Bukovics, 65.), Szabó. Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi (Bor, 56.), Turi – Nagy E. – Molnár, Schuszter (Tóth, 68.), Major (Hegedűs, 56.), Kirchner (Kozic, 85.) – Horváth P (Daru, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram