Ellenfél-lesen: Nyíregyháza Spartacus FC

A 27. forduló zárásaként a PMFC az éllovas szabolcsiak vendégeként lép pályára Balmazújvárosban.

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfőn 20:00 órától Balmazújvárosban, a Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 27. fordulójának záró mérkőzésén. A szabolcsi együttes a legutóbbi kiírásban 18. lett, és csak osztályozón sikerült meghosszabbítania másodosztályú tagságát, miután az idegenbeli 0-0-t követően hazai környezetben 1-0-ra nyert a Veszprém ellen. A piros-kékek kerete azóta gyakorlatilag teljesen kicserélődött, több rutinos játékost, köztük Géresi Krisztiánt és Nagy Dominiket is szerződtették, akik jelenleg holtversenyben 9-9 gólnál járnak.

A Tímár Krisztián vezette nyírségiek idén remekül teljesítenek, a Szpari 26 kört követően 17 győzelemmel, 7 döntetlennel és 2 vereséggel, 58 pontot szerezve az ETO FC Győrt megelőzve 7 pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A feljutásra jó eséllyel pályázó észak-alföldiek a második legtöbb rúgott találattal büszkélkedhetnek, szám szerint 54-gyel, míg a kapott gólok tekintetében is a második legkevesebbel rendelkeznek, ugyanis csak 21-szer zörgették meg a hálójukat. Ehhez a teljesítményhez az is hozzátartozik, hogy pályaválasztóként masszívan őrzik veretlenségüket.

A Nyíregyháza hazai közönsége előtt 10 alkalommal győzött, 3-szor viszont pontot rabolt tőlük éppen aktuális riválisuk. Intő jel, hogy átmeneti otthonukban 24-szor tudtak eredményesek lenni, míg a saját kapujukba 6 találat esett csak mindössze. Erejüket bizonyítja továbbá, hogy az NB I-es Kecskemétet 2-1-re felülmúlva történetük első kupaelődöntőjére készülhetnek. A legjobb négy között egyedüli másodosztályúként jutottak be, lehetséges ellenfeleik között a legmagasabb ligában szereplő Kisvárda, a Paks, vagy az FTC lehet majd az ellenfelük a fináléba jutásért vívott küzdelemben.

Ami az egymás elleni bajnoki mérleget illeti: az élvonalban 15 meccsen 7 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség, míg a másodosztályban 11 találkozón 4 siker, 3 pontosztozkodás és 4 kudarc a mutatónk a szabolcsiak ellen. Az NB I-ben 17-14-es, az NB II-ben pedig 15-16-os a gólkülönbség. A legutóbbi összecsapásunk során itthon 4-0-ra kaptunk ki a bajnokaspiráns Nyíregyházától, érdekesség viszont, hogy a piros-kékek átmeneti otthonául szolgáló balmazújvárosi stadionban még veretlenek vagyunk, 2021-ben 1-1-et játszottunk, 2023-ban pedig 2-1-es vendégsikert arattunk.

A Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC bajnoki mérkőzést április 8-án, hétfőn 20:00 órától élőben közvetíti az M4 Sport.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram