Szépítésig jutottunk az éllovas vendégeként

A balmazújvárosi mérkőzés hajrájában szabadrúgásból találtunk be a Nyíregyháza ellen, amellyel csak szorosabbá tudtuk tenni az összecsapást.

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este a hazai meccseit Balmazújvárosban játszó Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 27. fordulójának záró összecsapásán. A kétmérkőzéses eltiltását követően a kispadunkra visszatérő vezetőedzőnk több helyen is változatott a legutóbbi, Kozármisleny elleni kezdőnkhöz képest, így Mátyus János ezúttal a Helesfay – Takács, Rácz, Pajovic, Hadaró – Bachesz, Krausz, Hudák – Szabó, Tóth-Gábor, Harsányi összeállításnak szavazott bizalmat a hazai pályán veretlen Szpari ellen.

Nem indult jól számunkra a találkozó, ugyanis a bajnokaspiráns nyírségi gárda hamar megszerezte a vezetést. Az 1. percben Beke labdájával Géresi tört kapura balról, majd Helesfay mellett a hosszúnkba tekerte ziccerét, 1-0. Alig valamivel az újbóli középkezdést követően megint a házigazdák előtt adódott helyzet, azonban Beke fejese elszállt a jobb alsónk előtt. A 14. minutumban a kapufa mentette meg a mieinket, Géresi csapott le a labdára, amit 11-ről rá is rúgott vendéglátónk házi gólkirálya, szerencsénkre azonban a játékszer a keresztlécen csattant.

A 25. percben növelte előnyét a Nyíregyháza. Géresi adott be balról, a magasra felugró Gengeliczki pedig a kapunk bal oldalába fejelt, Helesfay hiába vetődött jó irányba, nem tudott hárítani, 2-0. A villámgyorsan a kapunk közelébe kerülő szabolcsiak a félidő végéig többször is veszélyeztettek ugyan, míg együttesünk beadásai pontatlannak bizonyultak, ezért aztán a szünetig nem változott az állás. A második félidőre egy cserét követően futottunk ki, Krauszot a legutóbbi játéknap alkalmával első pécsi gólját megszerző Miknyóczki váltotta.

A térfélcserét követően nekünk adódott ziccerünk a szépítésre, A 49. percben a frissen beálló Miknyáczki passzát követően Tóth-Gáborhoz került a labda, aki az ötös jobb sarkáról viszont mellé lőtt. Az 57. percben Helesfay vetődve védte ki Nagy lapos, kapura tartó lövését. A 60. percben viszont ismét Miknyóczki ívelt középre jobbról, amiből Harsányi tisztán lőhetett, viszont próbálkozása nem találta el a Szpari portáját. A 65. percben hármas cserét hajtottunk végre, Hadaró, Harsányi és Tóth-Gábor helyett Majnovics, Bukovics és Gera folytatta. A 71. percben Gresó 25-ről megeresztett löketét Helesfay tolta ki szögletre a léc alól.

A 73. percben újabb bravúrt mutatott be Helesfay, aki Novák gólba tartó fejesénél tisztázott. A 78. percben kényszerből kellett változatnunk, Majnovics ujja sérül meg csúnyán, emiatt védőnk nem is tudta folytatni, s így Lacza lépett pályára helyette. A 82. percben azonban felcsillant a remény és sikerült a szépítés. A Szabó ellen megítélt szabadrúgást 22-ről Hudák végzett el, aki szépen tekert a hazaiak hálójának bal oldalába, 2-1. Izgalmassá vált a véghajrá, ugyanakkor nem sikerült még közelebb zárkóznunk a Nyíregyháza ellen. Sok idő nincs a búslakodásra, hiszen vasárnap 17:00-kor fontos találkozó következik a Tiszakécskei LC ellen a Stadion utcában!

Merkantil Bank Liga, 27. forduló
Balmazújváros, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Derdák (Nagy, Vrbovszki)
Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC 2-1 (2-0)
Gsz.: Géresi (1.), Gengeliczki (25.), ill. Hudák (82.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki, – Farkas (Vass, 83.), Nagy D. (Sigér, 83.), Kesztyűs, Nagy B. – Kovácsréti (Temesvári, 92.), Géresi (Gresó, 65.), Beke (Novák, 65.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

PMFC: Helesfay – Takács, Rácz, Pajovic, Hadaró (Majnovics, 65., Lacza, 78.) – Bachesz, Krausz (Miknyóczki, 46.), Hudák – Szabó, Tóth-Gábor (Gera, 65.), Harsányi (Bukovics, 65.). Vezetőedző: Mátyus János

Fénykép: nyiregyhazaspartacusfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram