Megdolgoztunk a tavasz első győzelméért

NB II-es labdarúgócsapatunkra a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában az ugyancsak az osztály megtartásáért küzdő Tiszakécskei LC gárdáját fogadta. Mátyus János vezetőedzőnk a vasárnap délutáni összecsapás alkalmával a Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó, Bukovics, Harsányi – Tóth-Gábor kezdőt küldte pályára a fehérmezes Tisza-partiak ellen. Pécsi lehetőséggel indult a találkozó, a 4. percben előbb Harsányi beadását tisztázták a vendégek, majd az 5. minutumban a baloldali sarokrúgást követően Hudák lőhetett meglehetősen tisztán, 12-ről, Kiss azonban balra elvetődve kitudta tornászni a labdát a gólvonal elől.

Bő negyedórányi játékot követően a Bács-Kiskun vármegyeiek veszélyeztettek, a 17. percben Balázs kapura tartó lövését blokkolta önfeláldozóan csapatkapitányunk, akinek a melléről pattant ki a játékszer. A 32. percben azonban csapatunk szerezte meg a vezetést. Egy rossz felszabadítási kísérletet követően Terbéhez került a labda, aki jobb oldalról befelé tolt még párat rajta, majd jobbal, 17 méterről laposan kilőtte a jobb alsót, így védőnk idénybeli első góljával előnybe kerültünk a Tiszakécske elleni mérkőzésen, 1-0. A félidő vége előtt Rácz közeli fejesével ugyan ismét betaláltunk, ám Farkas játékvezető kapustámadás miatt nem látta érvényesnek a találatot.

A térfélcsere után változatlan összeállításban folytattuk a mérkőzést, mígnem az 55. percben vezetőedzőnk Bukovics helyére Laczát küldte be. Előnyünk birtokában igyekeztünk megduplázni góljaink számát, azonban a zártan védekező vendégek mögé nehezen tudtunk bejátszani a labdát. A 72. percben két helyen változtattunk, Tóth-Gábor és Szabó helyett Rácz Balázs és Hadaró folytatta. A végén Harsányi-Szekszárdi cserét is eszközöltünk a védelem stabilizálása érdekében, amely taktikusan játszva nem jött zavarba. Csapatunk megdolgozott a tavasz első győzelméért, ráadásul a többi találkozó kedvező alakulásának is köszönhetően a vonal fölé lépett.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas (Sinkovicz, Vörös)
PMFC – Tiszakécskei LC 1-0 (1-0)
Gsz.: Terbe (32.)

PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó (Hadaró, 72.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 72.). Vezetőedző: Mátyus János

Tiszakécskei LC: Kiss – Lehoczky, Viczián (Fodor, 46.), Valencsik – Torvund, Kállai (Kryvotsiuk, 73.), Kocsis (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) – Vajda (Takács, 88., Balázs – Cipf. Vezetőedző: Balogh Bál

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram