Ellenfél-lesen: Budapest Honvéd

Vasárnap a kispestiek vendégeként lépünk pályára a bajnokság 29. fordulójában.

Nagymúltú párharcra kerül sor április 21-én 17:00 órától a Bozsik Arénában, ahol a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a PMFC a házigazda Budapest Honvéddal mérkőzik meg. A két együttes korábban jobbára az első osztályban, vagy a Magyar Kupában találkozott egymással. Utóbbi sorozatban, egészen pontosan 1990-ben klubunk a Kispest ellen nyerte meg története során először a kupát. A tatabányai fináléban 2-0-ra győztünk a vörös-feketék ellen.

Ami az egymás elleni bajnoki örökmérleget illeti, abban jelentős fővárosi fölény mutatkozik, a korábban lejátszott 94 élvonalbeli mérkőzés során a Pécs neve mellett 17 győzelem szerepel, 33 esetben döntetlen született, 44 alkalommal pedig a Honvéd örülhetett. A gólkülönbség 86-156 szintén a budapestiek javára. Az első találkozóra 1955-ben került sor Pécsett, ahol a Puskással és Tichyvel felálló vendégek 2-0-s vereséget szenvedtek, 22 000 néző előtt.

Érdekesség, hogy 2009 és 2011 között az NB II-ben is találkoztak a felek, a másodosztályban a mieink az első, míg a kispestiek a másodikszámú csapatukkal szerepeltek. Elsőként itthon Kecskés és Gyánó góljával nyertünk 2-0-ra, míg az idegenbeli visszavágó 2-2-es döntetlent hozott (a pécsi gólokat Lovrencsics és Wittrédi jegyezte), majd a következő idényben vendégként 1-1-re végeztünk, itthon pedig Gyánó, Törtei, valamint Lovrencsics duplájával 4-0-s pécsi siker született.

A két klub közös múltjához hozzátartozik, hogy öt alkalommal az NB III-ban játszottak a csapatok. A Honvéd valamennyi meccsen a második csapatával, míg a mieink az első csapattal léptek pályára. 2018-ban begyűjtöttük a három pontot, kétszer vesztesen hagytuk el a pályát, emellett két alkalommal döntetlen született. A legutóbbi Pécs-Honvéd bajnoki összecsapás tavaly ősszel került megrendezésre Pécsett, a Merkantil Bank Liga NB II 12. körében 0-0-ra végeztek a felek.

A fővárosi XIX. kerületiek 2023 nyarán búcsúztak az NB I-től. A Csertői Aurél vezette kispestek jelenleg 36 ponttal a táblázat 12. pozíciójában állnak, előnyük öt pont a PMFC-vel szemben. A Budapest Honvéd együttesének eddigi mérlege 9 győzelem, 9 döntetlen és 10 vereség, a gólkülönbségük pedig 31-30. A vörös-feketék házi góllövőlistáját a 9 találatnál járó Kerezsi Zalán vezeti, őt követi Bobál Gergely, aki pedig 5 gólt jegyzet eddigi fellépései során.

Az április 21-én, vasárnap 17:00 órakor kezdődő Budapest Honvéd – PMFC összecsapásra online és a helyszínen is lehet még belépőt vásárolni. Online vásárlás esetén a vendégszektorba szóló felnőtt belépő 1850, míg a diák/nyugdíjas jegy 1450 forintba kerül, azonban 399 forint kényelmi díjat felszámolnak. Meccsnapon, a helyszínen a teljes árú belépő 2200 Ft, a diák/nyugdíjas jegy pedig 1650 Forint a vendégszektorba. A találkozót élő stream formájában közvetítik a YouTube-on.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram