Pont nélkül maradtunk Kispesten

A Budapest Honvéd vendégeként elszenvedett vereség ellenére a bennmaradást érő vonal felett maradtunk.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára a Bozsik Arénában. Mátyus János vezetőedzőnk a kispestiek elleni összecsapáson a Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Hadaró – Majnovics, Hudák, Terbe – Szabó M., Bachesz, Harsányi kezdőnek szavazott bizalmat. Ahogy arra számítani lehetet, nem volt panasz a támogatásra, köszönhetően a vendégszektorban helyet foglaló népes szurkolótáborunknak.

Bár az első negyedórában a vörös-feketék birtokolták többet a labdát, mégis az első kaput eltaláló lövést Harsányi jegyezte, aki a 16. percben 17-ről célozta meg a Honvéd kapuját, középre tartó labdáját azonban Dózs megfogta. A 19. minutumban aztán Hudák 30 méterről megeresztett lapos lövése okozott veszélyt, ám a játékszer, ha csak centikkel is, de elkerülte a hazaiak bal alsó sarkát. A 27. percben Kerezsi balról érkező löketénél Helesfaynak kellett játékba avatkoznia.

A 28. percben véleményes döntés született Lovas játékvezető részéről, aki földön fekvő Pejovicsot látta kezezni, emiatt a sípmester büntetőt ítélt a fővárosiak javára. A 11-est Lőrinczy vállalta el, aki a 29. percben középre lőve a játékszert megszerezte a vezetést a Honvéd számára, 1-0. Nem sokkal később növelték előnyüket a házigazdák. A 32. percben Kerezsi ívelte a labdát a 11-es pont magasságáig, ahol Lőrinczy üresen állt és kapásból, 12 méterről a kapunk jobb oldalába lőtt, 2-0.

A szünetben hármas cserét hajtottunk végre: Majnovics, Bachesz és Szabó helyett Takács, Gera, illetve Rácz Balázs folytatta a második játékrészben. Az 56. percben Terbe vezette át a labdát az ellenfél térfelén, majd a támadással a jobboldalon felfutó Miknyóczkihoz passzolt, akinek középre érkező labdájára Hudák érkezett, ám középpályásunk 16-ról megeresztett ballábas lövése elgurult a bal alsó mellett. Az 59. percben Rácz Balázs tüzelt jobbról, éles szögből, amit Dúzs ütött ki.

Nem úgy, mint a másik oldalon, ugyanis a 64. percben egy szép kispesti ellentámadás végén Kerezsi, a XIX. kerületiek házi gólkirálya közelről vette be a hálónkat, 3-0. A gondokat tovább növelte, hogy egy korábbi ütközésben megsérült csapatkapitányunk a 69. percben cserét kért, így Rácz Lászlót Szekszárdi váltotta a pályán. Sajnos a továbbiakban is a budapestiek akarata érvényesült, ráadásul a 71. percben négygólosra módosult az eredmény, Bobál fejese végett, 4-0.

A 79. percben ötödik változtatásunkat is kihasználtuk, Harsányi helyére Krausz érkezett a találkozó utolsó tíz percére. A hátralévő időben nem sikerült közelebb zárkóznunk, így a Budapest Honvéd nyerte meg a nagy múltra visszatekintő egymás elleni bajnoki találkozót. Bár NB II-es labdarúgócsapatunk pont nélkül maradt Kispesten, a többi mérkőzés kedvező alakulásának köszönhetően a bennmaradást jelentő vonal felett maradtunk.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Budapest, Bozsik Aréna, 2098 néző. Vezette: Lovas (Szécsényi, Nagy V.)
Budapest Honvéd – PMFC 4-0 (2-0)
Gsz.: Lőrinczy (29. – 11-esből, 32.), Kerezsi (64.), Bobál (71.)

Budapest Honvéd: Dúzs – Kovács N. (Kulbacuk, 77.), Pekár I. (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes N. (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 83.) – Bobál G.. Vezetőedző: Csertői Aurél

PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi, 69.), Pejovics, Hadaró – Majnovics (Takács, 46.), Hudák, Terbe – Szabó M. (Gera, 46.), Bachesz (Rácz B., 46.), Harsányi (Krausz, 79.). Vezetőedző: Mátyus János

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram