Büntetőrúgásokat követően búcsúztunk

Igazi rangadót és sok gólt hozott a PMFC – Ferencvárosi TC összecsapás az U19-es kupa negyeddöntőjében.

Szerdán hazai közönség előtt, ráadásul a PMFC Stadionban folytatta kupaszereplését Koleszár Viktor vezette U19-es labdarúgócsapatunk, amely az akadémiai bajnokságban szereplő Ferencvárosi TC gárdáját fogadta az MLSZ Országos U19 Kupa negyeddöntőjében. Az egymeccses párharcot nem is kezdhettük volna jobban, ugyanis már a 2. percben megszereztük a vezetést, miután Bachesz kissé balról, a tizenhatos magasságából remekül lőtte ki a fővárosiak kapujának bal alsó sarkát.

Bő tíz perccel később a zöld-fehérek előtt adódott lehetőség, a tizenhatos bal sarkának közeléből megítélt szabadrúgásból Szabó a keresztlécünket találta el. A 25. percben Berényi fejese is a felsőlécről vágódott kifelé. Sőt, a 28. minutumban sem volt szerencséjük a vendégeknek, ugyanis Serdiukov lövése szintén a kapufán csattant. A 34. percben aztán egy vétlen öngól révén egál lett az eredmény, de a félidő vége előtt Fehér találatával ismét visszavettük a vezetést az FTC ellen.

A fordulást követően hasonló tempóban és küzdőszellemben zajlott tovább a korosztályos kupacsata, azonban sokáig egyik csapat előtt sem adódott újabb igazán nagy sansz a gólszerzésre. A 79. minutumban Farkas közeli és pontos, a hálónk bal felébe vágódó fejesgóljával megint kiegyenlített a Ferencváros alakulata, így ismét nyilát vált az összecsapás, valamint a továbbjutás kérdése is. Végül a rendes játékidőben nem született döntés, emiatt aztán következhetett a 2*15 perces hosszabbítás.

A 95. percben a tizenhatosunk körívéről végezhettek a szabadrúgást a vizitálók. Gágyor tekerése szépen szállt a kapunk jobb oldalának irányába, ám Varga nagyot vetődve bravúrosan hárítani tudott. Ellenben a 102. percben pécsi szögletet követően Nagy bólinthatott ziccerben, ám fejese nyomán a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az igyekezet ellenére nem változott az eredmény, jöhetett tehát a büntetőpárbaj, amelyben az FTC bizonyult jobbnak és jutott az elődöntőbe.

– A búcsú ellenére is büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent megtettek. Ma még szomorkodunk, holnaptól viszont készülünk a hétvégi Újpest elleni bajnokira. Szeretnénk mihamarabb bebiztosítani a bajnoki címünket – értékelt a kupameccset követően Koleszár Viktor, edző.

MLSZ Országos U19 Kupa, 5. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Posza (Pasztusics, Mátyás)
PMFC – Ferencvárosi TC 2-2 (2-1, 2-2, 2-2) – Büntetőkkel: 4-5
Gsz.: Bachesz (2.), Fehér (45.) ill. (Nagy, 34. – öngól), Farkas (79.)
A büntetőt belőtte: Bachesz, Vas, Miklós, Kaszás, ill. Bolgár, Farkas, Tóth, Szabó, Gágyor

PMFC: Varga – Győri (Matija, 98.), Kaszás, Nagy, Tóth G. (Friedszám, 90., Gáspár, 119.) – Bachesz, Morvai – Vas, Ócsai (Tóth M., 106.), Szabó B. (Miklós, 62.) – Fehér (Toni, 62.). Edző: Koleszár Viktor

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram