Ellenfél-lesen: Szombathelyi Haladás

A PMFC következő ellenfele a bajnokságban a 11. helyén álló vasi zöld-fehér gárda lesz.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Szombathelyi Haladást látja vendégül április 28-án, 17:00 órától a PMFC Stadionban. A vasiak ellen sorrendben a 82. bajnoki mérkőzésük következik. Korábban a másodosztályban 13-szor (5 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség), az élvonalban 68-szor (32 győzelem, 19 döntetlen, 17 vereség) találkoztunk.

A legutóbbi egymás elleni összecsapások kapcsán jó emlékeket őrizhetünk, ugyanis tavaly októberben Harsányi találatával 1-0-ra nyertünk a Rohonci úton, míg egy idénnyel ezelőtt 1-1-re végeztünk a Haladás Sportkomplexumban. 2022 októberében itthon, 2021 decemberében pedig idegenben értünk el egyaránt 1-0-s győzelmet a szombathelyiek elleni párharcon.

Az Aleksandar Jovic vezette Szombathelyi Haladás pillanatnyilag 9 győzelemmel, 10 döntetlennel, 10 vereséggel, 38-42-es gólkülönbséggel a tabella 11. helyén áll. A zöld-fehérek az eddigi fordulók során 37 pontot gyűjtöttek, miként az FC Ajka, az Aqvital FC Csákvár és a Kolorcity Kazincbarcika SC gárdája is, utóbbit azonban jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a ranglétrán.

Hétvégi vendégeink a legutóbbi öt körben hullámzóan teljesítettek, a feljutásra pályázó Győrtől hazai pályán 3-1-re kaptak ki, majd 1-1-re végeztek a felsőházba tartozó Soroksár vendégeként, ezt követően viszont 2-0-ra felülmúlták a kiesés elől menekülő Budafokot, ám az élbolyhoz kapaszkodó Szeged 2-1-re, míg a sereghajtó és már biztosan kieső Mosonmagyaróvár 1-0-ra verte el őket.

A PMFC a legutóbbi játéknapon ugyan pont nélkül maradt a Budapest Honvéd vendégeként lejátszott bajnoki találkozón, ám a riválisok mérkőzéseinek kedvező alakulásának köszönhetően együttesünk a bennmaradást jelentő vonal felett maradt. Idényvégi céljaink elérése érdekében fontos párharc vár ránk vasárnap a Stadion utcában, ahol szurkolóink támogatásával semmi sem lehetetlen.

Az elmúlt két hazai mérkőzésünkön egy jó játékkal párosuló döntetlent, valamint egy nagyon fontos győzelmet értünk el. Ebben a szellemben kell pályára lépnünk a Szombathely ellen is, miközben a védekezés szervezettsége és a taktikai fegyelem betartása mellett higgadt döntésekre lesz szükség a kapu előtt. Bízom benne, hogy lelkes szurkolóink ezúttal is az utolsó pillanatig támogatni fogják a csapatot, ugyanis az idény végére kitűzött céljaink elérése érdekében mindenkire szükségünk van, hogy sikerrel vegyük a Haladás elleni találkozót – nyiltakozta a vasárnapi találkozót megelőzően Máytus János, a PMFC vezetőedzője.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram