Döntetlenre végeztünk a Haladás ellen

A PMFC kimaradt helyzeteit követően 1-1-es döntetlen játszott a Szombathelyi Haladás elleni hazai bajnoki találkozón.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Szombathelyi Haladást látta vendégül a Stadion utcában. A zöld-fehérek elleni hazai összecsapás alakmával Mátyus János ezúttal több helyen is változtatva a Helesfay – Szekszárdi, Pejovic, Hadaró – Harsányi, Krausz, Terbe, Hudák, Majnovics – Tóth-Gábor, Rácz Balázs kezdőnek szavazott bizalmat. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem számíthatott Rácz László és Miknyóczki játékára, akik vállsérülés miatt egyaránt csupán a lelátóról bíztathatták a társakat a vasárnap délutáni, szikrázó napsütésben kezdődő mérkőzésen.

Első komolyabb támadásunkat sikerült rögtön góllal megkoronáznunk. A 19. percben Helesfay hosszú indításával Majnovics robogott el a bal szélen, majd a hosszún érkező Harsányihoz centerezett, aki előbb a bal lábára tette a labdát, hogy aztán 7 méterről kilője a bal alsót, amire Pálfi már nem tzduott érdemben reagálni, 1-0. Csapatkapitányunk szezonbeli hatodik bajnoki góljával megszereztük a vezetést a Haladás ellen. Érdekesség, hogy Harsányi az őszi, szombathelyi odavágón is betalált, ami akkor a győzelmet jelentő három pontot jelentette együttesünk számára.

A 38. percben a szombathelyi vendégek elsőt adódott lehetőség. Rácz Barnabás kapott labdát a hazai tizenhatos vonalán. Ballal kapura tekerte a játékszert, de egy közbelépő védő lábáról a kapu mellé szállt a labda. Azonban még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott a Szombathelyi Haladás együtettese. Egy jobb oldali akció végén Mohos adta be a labdát a kapunk elé, amibe Hadaró reflexszerűen bele ért, Helesfay pedig elvetődve nem tudta megfogni a labdát. Az ide-oda pattogó játékszer így aztán némi szerencsével Katona elé pattant, aki 7 méterről a felsőléc alá bombázott, 1-1.

A hajrában ajtó-ablak ziccerig mentünk. A 48. perc magasságában Hadaró indított egy kontra akciót, letette a labdát Hudáknak a bal szélre, középpályásunk pedig azonnal keresztezett. Tóth-Gábor kapta a játékszert, aki átjátszott egy passzal egy védőt, majd Harsányi emelte át a hosszún érkező Hudák lábára a labdát, ő viszont kapásból, kissé balról fölé bombázott! A szünetet követően egy helyen változtattunk, az első negyvenöt percben ápolásra szoruló Terbe helyett Szeles folytatta a második félidőben. A folytatásban ismét nekünk adódott nem kis gólszerzési lehetőségünk.

Az 55. minutumban Harsányi jobbról érkező beadását Rácz Balázs bólintotta közelről kapura, de Pálfi remekül jött ki a kapujából, s bravúrosan hárítani tudott. A kipattanóra Tóth-Gábor érkezett, de előle az ötös jobb sarka előtt tisztázott egy zöld-fehér mezes játékos. Az 59. percben ismét Harsányi ívelt be jobbról, ám labdája, ha nem sokkal is, de elszállt a fejelni felugró Tóth-Gábor felett. A 63. percben még nagyobb sanszunk adódott. A Haladás kapuja előtt rendezett tűzijáték során azonban Krausz, Majnovics és Tóth-Gábor is kísérletezett, de Pálfi és védelme bánatunkra masszívan állta a sarat.

Még ezt megelőzően kettőscserét hajtottunk végre, Hudák és Rácz Balázs helyén Bachesz és Szabó játszott tovább. A 75. percben a balról a tizenhatosra betörő Szabó előtt zártak össze erőteljesen a vendégek, szélsőnk a belépőt követően ápolásra szorult, ám Jakab játékvezető nem látta büntetőgyanúsnak az esetet. A 86. percben csupán egy hajszálon múlott az újbóli vezetésünk, Harsányi tartotta meg a labdát, amit átívelt a hosszú oldalra, játékosunk félfordulatból lőtt, ám Bolla a gólvonalról kifejelte a labdát. Újabb gól végül nem esett, kihagyott lehetőségeinket követően pontosztozkodással ért véget a meccs.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Jakab (Baghy, Kiss)
PMFC – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Gsz.: Harsányi (19.), ill. Katona (41.)

PMFC: Helesfay – Szekszárdi, Pejovic, Hadaró – Harsányi, Krausz, Terbe (Szeles, 46.), Hudák (Bachesz, 62.), Majnovics – Tóth-Gábor, Rácz Balázs (Szabó, 62.). Vezetőedző: Mátyus János.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Szakály, Jancsó (Vanja, 81.) – Horváth R. (Predrag, 89.), Rácz Barnabás (Beronja, 89.), Mohos (Csernik, 65.) – Katona (Pintér, 81.). Vezetőedző: Alexandar Jovic.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram