Ellenfél-lesen: ETO FC Győr

A tabella 3. helyén álló Rába-partiak elleni idegenbeli mérkőzésünk vasárnap 17:00 órakor kezdődik a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában.

A Merkantil Bank Liga 2023/24-es idényének utolsó előtti idegenbeli mérkőzésére készül NB II-es labdarúgócsapatunk, amely vasárnap 17:00 órától az ETO FC Győr vendége lesz. A 31. játéknapot megelőzően még nagy harc folyik a feljutásért, az éllovas Nyíregyháza Spartacus FC-t csupán egy győzelem választja el attól, hogy matematikailag megnyerje a bajnokságot, míg a szintén a jövőre NB I-es tagságot jelentő második helyért három gárda is versenyben van. A Vasas FC jelenleg 58, az ETO FC Győr 57, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia alakulata pedig 55 ponttal áll a tabellán.

A kimondottan a legmagasabb osztályba vágyó győriek a mostani idénynek Antonio Munoz vezetésével vágtak neki, és bár a csapat a második helyen állt, a 21. fordulóban a HR-Rent Kozármislenytől elszenvedett 1-0-s vereséget követően a spanyol trénernek megköszönték addigi munkáját. Helyére a korábban a DVTK-t az élvonalba visszavezető Kuznyecov Szergejt nevezték ki, azonban bő két hónappal rá újfent változás állt be az ETO élén, s jelenleg Borbély Balázs irányítja a Győrt, a klub történetének 67. edzője az előző fordulóban 5-0-s sikerrel debütált a kispadon.

A PMFC-nek eközben szintén rettentően sokat jelentenek a pontok gyűjtése, ugyanis a táblázat hátsó régiójában is nagy a tömörülés. Idényvégi céljainak elérése érdekében sokat lendítene együttesünk helyzetén egy bravúr a Rába-partiaknál, főleg annak tükrében, hogy a legutóbbi találkozónk során 1-0-ra kikaptunk a zöld-fehérektől. A jogelődöket is figyelembe véve 1955-től kezdődően a Győrrel az élvonalban 90, az NB II-ben 7 alkalommal csatáztunk: összesítve 38 győri siker és 31 döntetlen mellett 28 pécsi győzelem született, a gólkülönbség 122-103 hétvégi vendéglátóink javára.

A vasárnap 17:00-kor kezdődő ETO FC Győr – PMFC mérkőzést élőben közvetítik a YouTube-on.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram