Erős ellenfelekkel vették fel a versenyt

U9-es csapatunk hétvégén az Albert-tornán vett részt, ahol fiataljaink külföldi együttesekkel is megmérkőztek.

Május 5-én kilencedik alkalommal rendezték meg az Albert Flórián Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornát, amelyen klubunkat U9-es együttesünk képviselte. Csapatunk mellett a házigazda FTC, a Nyíregyháza, a Sopron, a Debrecen, a Fehérvár, az Újpest, a Kecskemét, az Illés Akadémia, a Budapest Honvéd, a Győri ETO és a ZTE lépett pályára a győzelemért. A határon kívülről pedig a Dunaszerdahely, a Topolya, a Krpan & Babic Akademija, illetve a Rapid Wien érkezett a nívós, egész napon át zajló nemzetközi tornára.

Schneider Bence vezette fiataljaink a B jelzésű négyesben a délelőtt folyamán 2-0-ra nyertek a Topolya ellen, majd 3-2-re felülmúlták a Fehérvárt, a Debrecennel pedig nagy csatában 1-1-es döntetlenre végeztek. Együttesünk csoportjából továbbjutva várhatta a Rapid Wien elleni negyeddöntőt, amely a bécsiek 5-1-es sikerével ért véget. U9-eseink a helyosztóért játszottak a továbbiakban, az 5. helyért vívott küzdelmet a DAC 4-1-re nyerte, ugyanakkor ifjú tehetségeink a ZTE-t 6-0-ra kiütve az Albert- torna 7. helyén végeztek.

– Egy jól szervezett, nívós tornán vehettünk részt a hétvégén, ahol a gyerekek számukra kihívást jelentő mérkőzéseken léphettek pályára, illetve találkozhattak komoly erőt képviselő külföldi csapatokkal is. Véleményem szerint jóval több hasonló tornára lenne szükség annak érdekében, hogy a gyerekek már fiatalon felvegyék és megszokják a nemzetközi ritmust. Gratulálok játékosaimnak az egész nap során nyújtott teljesítményükhöz – nyilatkozta a 9. Albert-tornát követően Schneider Bence, a PMFC U9-es csapatának edzője.

A tornán szereplő játékosaink névsora: Kópicz Deján, Szabó Ágoston, Németh Bence, Várhelyi Tamás, Keszler Kondrád, Németh Kornél, Panek Máté, Turi Bence, Varga Bence, Cseresnyés Olivér, Lajos Dominik.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram