Ezüstérem a horvátországi UEFA-tornán

Máté Nóra és Turi Bori a házigazda horvátok elleni korosztályos torna zárómérkőzésén is kezdő volt a válogatottban.

Horvátországban rendezték meg az UEFA Development Tornát, amely során a női U16-os válogatott előbb Görögországot 1-0-ra, Izraelt pedig 4-0-ra győzte le, utóbbin ráadásul Turi Bori mesterhármast ért el. A nemzetközi korosztályos viadalt Rácz Zsófia gárdája kedd délután a házigazda horvátok elleni zárta a NK Nafta Ivanic Stadionban. Női akadémistáink közül Máté Nóra és Turi Bori újfent kezdőként kapott lehetőséget, előbb 90, utóbbi 62 percet játszott a 2-1-es vereséggel véget érő összecsapás alkalmával, így összesítésben a magyar női U16-os válogatott ezüstérmesként térhetett haza az UEFA-tornáról.

Gajdóczi Tibor szövetségi edző értékelése az mlsz.hu-nak: “A mai mérkőzésen játékban mi voltunk a jobbak, több lehetőséget alakítottunk ki ellenfelünknél, azonban védekezésben voltak hibáink, amelyeket a horvát válogatott ki is használt. A torna elérte célját, bár szerettük volna mind a három mérkőzést győztesen abszolválni, de a játékfázisokat tekintve sikerült előrelépnünk. Ahogy Rácz Zsófia a torna előtt elmondta, ez egy hosszú távú felkészülés egyik lépcsőfoka. A tornán még jobban megismertük a játékosokat, így elkezdett körvonalazódni az a keret, amely majd a 2027-es, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság a válogatott gerincét alkothatja. A három meccset alapul véve abszolút pozitívan tudok nyilatkozni a csapatról, a mentalitásunk sokat javult, és összességében elégedettek lehetünk a teljesítményt tekintve.”

Horvátország-Magyarország 2-1 (1-0)

Magyarország: Križanová Nikolett – Köves Pálma (Tóth Ramóna, 45.), Máté Nóra, Hegyi Luca (Bereczki Róza, 45.), Gágyor Zille (Korina Lukács, 78.) – Vadász Lara (Sági Panna, 71.), Kovács Petra – Pethe Olívia (Szabó Melissza, 45.), Horváth Petra (Farkas Panna, 62.), Gégény Petra – Turi Bori (Wolff Piroschka, 62.)

Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram