Ellenfél-lesen: Soroksár SC

Szombaton tízedik alkalommal mérkőzünk meg a XXIII. kerületi sárga-feketékkel.

NB II-es labdarúgócsapatunk szezonbeli utolsó előtti hazai találkozóján a Soroksár SC-t fogadja szombaton 17:00-kor. A május 11-én a Stadion utcába látogató sárga-feketék a Merkantil Bank Liga 32. fordulóját megelőzően 42 ponttal a tabella felsőházában, egészen pontosan a 8. helyen állnak. Lipcsei Péter együttesének eddigi mérlege 11 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség, 36 rúgott és 38 kapott gól.

A Soroksár SC ellen 2007 óta íródó közös törtélelmünk során rendre kiélezett összecsapásokat játszottunk, s az előzetes várakozások szerint a szombati összecsapás sem ígérkezik könnyűnek. A fővárosiakkal korábban kilencszer találkoztunk a másodosztályban, háromszor nyertünk ellenük, kétszer ők diadalmaskodtak, és 4 döntetlen is született. A gólarány hasonlóan szoros: 13-12 a mieink javára.

Legutóbb hazai pályán 2022. október 9-én játszottunk a XXIII. kerületi csapattal. A vezetést az azóta már a PMFC-t erősítő Hudák Martin szerezte meg a vendégek számára, azonban a térfélcserét követően Tóth-Gábor Kristóf góljával hamar egyenlítettünk, ráadásul támadónk nem sokkal később büntetőjét értékesítve megfordította az állást és egyben beállította a 2-1-es végeredményt.

A PMFC-nek ezúttal is rettentően sokat jelentene a három pont itthon tartása, ugyanis a táblázat hátsó régiójában nagy a tömörülés és több gárdával együtt csapatunk is igyekszik a vonal fölé kerülni, hogy helyzetéből adódóan kiharcolja a bennmaradást. Idényvégi céljainak elérése érdekében Mátyus János vezette gárdánk szombaton is mindent elkövet a győzelem érdekében.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram